Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos per metus sumažėjo 1,8 proc., importuotų – 2,9 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos šių metų sausį, palyginti su 2020-ųjų sausiu, sumenko 1,8 proc., o importuotų prekių – 2,9 proc.
Krovėjas
Krovėjas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Eksportas Importas

Per mėnesį (šį sausį palyginti su pernai gruodžiu) eksportuotų prekių kainos padidėjo 1,7 proc., importuotų prekių – 0,8 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių iš eksportuotų prekių labiausiai – 17,3 proc. – brango elektra. Žemės ūkio vienmečiai augalai pabrango 9,7 proc., rafinuoti naftos produktai – 9,1 proc., bet atpigo perdirbta ir konservuota žuvis, vėžiagyviai ir moliuskai – 6,4 proc., cementas, kalkės ir gipsas – 5,7 proc., megztiniai arba nertiniai drabužiai – 4,1 proc.

Iš importuotų prekių daugiausia – 9,5 proc. – pabrango obliuotoji pjautinė mediena. Tabako gaminiai brango 9,3 proc., rafinuoti naftos produktai – 6,7 proc., bet atpigo gamtinės dujos – 12,1 proc., liejimo iš metalų produktai – 10,9 proc., kita elektros įranga – 4,6 proc.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos sumažėjo 0,6 proc., ne iš euro zonos – 4,8 proc. Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 0,6 proc., ne iš euro zonos – 0,9 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas