Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Enefit Green“ ruošiasi pirminiam viešam akcijų siūlymui

Estijos valstybės valdomai energetikos grupei „Eesti Energia“ priklausanti atsinaujinančios energijos įmonė „Enefit Green“ pradėjo ruoštis pirminiam viešam akcijų siūlymui (IPO) ir akcijų įtraukimui į „Nasdaq“ Talino vertybinių popierių biržos pagrindinį prekybos sąrašą.
„Enefit Green“ vėjo jėgainė
„Enefit Green“ vėjo jėgainė / „Enefit Green“ nuotr.

„Enefit Green“ akcijų IPO metu galės įsigyti ne tik Estijos, bet ir kitų Baltijos šalių gyventojai. Tikslus IPO laikas bus paskelbtas baigus parengiamąją veiklą, teigiama „Eesti Energia“ pranešime.

„Šis IPO yra pirmoji galimybė visiems Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – gyventojams dalyvauti kuriant nacionalinę energetikos įmonę. Taip pat investuojant į didžiausią vėjo energijos gamintoją Baltijos šalyse ir vieną iš pirmaujančių atsinaujinančios energijos bendrovių „Enefit Green“, Baltijos jūros regione turinčią įvairų gamybos portfelį, galima prisidėti prie ekologiškesnių energijos gamybos metodų ir klimato kaitos švelninimo“, – pranešime sakė „Eesti Energia“ valdybos pirmininkas ir „Enefit Green“ stebėtojų tarybos pirmininkas Handas Sutteris.

Pasak „Enefit Green“ valdybos pirmininko Aavo Karmaso, per IPO surinktos lėšos planuojamos panaudoti įgyvendinant įmonės augimo strategiją.

„Investicijų į naujus vėjo ir saulės elektrinių parkus tikslas yra padidinti atsinaujinančios elektros energijos gamybą ir įmonės pajamas. Mes matome, kad „Enefit Green“ akcijos turi potencialą augti, taip pat planuojame mokėti dividendus. Svarbu, kad įsigyti įmonės akcijų galės ne tik tarptautiniai instituciniai, bet ir vietiniai mažmeniniai investuotojai, įskaitant „Eesti Energia“ grupės darbuotojus“, – tvirtino A.Karmasas.

„Enefit Green“ jau pradėjo IPO skirtą pasirengimą. Tikslus pirminio viešo akcijų siūlymo laikas ir sąlygos paaiškės baigus parengiamąją veiklą. IPO skelbimo laiką gali paveikti pokyčiai pasaulinėje ekonomikoje ir akcijų rinkose.

IPO organizuoja „Swedbank“, „Nordea“ ir „Citigroup“. „Enefit Green“ teisiniai patarėjai yra teisės firmos „Cleary Gottlieb Steen Hamilton“ ir „Ellex Raidla“, bankų teisiniai patarėjai – „Shearman & Sterling“ ir „Sorainen“, komunikacijos patarėjas – „Agenda PR“. Pagrindinis mažmeninės prekybos pasiūlymo organizatorius yra „Swedbank“, o pardavimų agentas – „LHV Pank“.

Pasak „Swedbank“ investicinės bankininkystės skyriaus Baltijos ir Suomijos regionams skyriaus vadovo Mihkelio Torimo, jei IPO bus sėkmingas, tai bus viena didžiausių Baltijos šalyse pastaraisiais metais išleistų emisijų.

„Enefit Green“ yra atsinaujinančios energijos bendrovė, kuri priklauso didžiausiai elektros gamintojai Baltijos šalyse „Eesti Energia“. Pastaroji valdo 22 vėjo jėgainių parkus keturiose rinkose – Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje, 38 saulės jėgainių parkus, 4 kogeneracines jėgaines, granulių gamyklą ir hidroelektrinę.

2020 metais „Enefit Green“ iš viso pagamino 1,35 teravatvalandės (TWh) elektros energijos, pajamos siekė 162,7 mln. eurų, o EBITDA – 110,2 mln. eurų.

Pernai rudenį IPO įgyvendino ir „Nasdaq“ Vilniaus ir Londono vertybinių popierių biržose debiutavo Lietuvos valstybės valdoma „Ignitis grupė“ – bendrovė viešai išplatino 26,9 proc. akcijų ir pritraukė 450 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas