Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES nurodė Prancūzijai susigrąžinti 8,5 mln. eurų iš „Ryanair“

Europos Sąjunga (ES) penktadienį nurodė Prancūzijai susigrąžinti 8,5 mln. eurų iš pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“, kuri, ES teigimu, gavo neteisėtą valstybės paramą naudotis Monpeljė oro uostu.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisija praėjusiais metais pradėjo tyrimą, kad išsiaiškintų, ar „Ryanair“ gavo tokią paramą iš pietų Prancūzijos turizmo asociacijos.

Tyrimas parodė, kad asociacija APFTE atliko mokėjimus, kurie „suteikė „Ryanair“ nesąžiningą ir atrankinį pranašumą prieš jos varžoves ir padarė žalą kitiems regionams ir regioniniams oro uostams“, – sakoma už konkurenciją atsakingos Europos Komisijos narės Margrethe Vestager pranešime.

„Prancūzija privalo susigrąžinti 8,5 mln. eurų neteisėtos paramos, suteiktos „Ryanair“ už veiklą Monpeljė oro uoste“, - rašoma EK pranešime.

EK teigė, kad APFTE sudarė susitarimus su „Ryanair“ nuo 2010 iki 2017 metais „mainais už Monpeljė ir aplinkinio regiono kaip turistinio objekto reklamavimą „Ryanair“ svetainėje“.

EK nusprendė, kad šie susitarimai „buvo finansuojami iš valstybės išteklių ir lėšos priklauso valstybei“, nes APTFE „yra beveik visiškai finansuojama Prancūzijos regioninių ir vietinių viešųjų subjektų“.

Pareiškime teigiama, kad pagal sutartis atlikti mokėjimai „buvo naudojami kaip paskata „Ryanair“ išlaikyti savo veiklą Monpeljė oro uoste“.

Šių metų balandį „Ryanair“ perkėlė skrydžius iš Monpeljė į netoliese esantį Bezjė oro uostą. Airijos vežėja taip pat aptarnauja kitus regioninius oro uostus, tokius kaip Nimo, Karkasono ir Perpinjano oro uostai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito