Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES patvirtino 12,8 mln. eurų Italijos pagalbą „Alitalia“

Europos Komisija trečiadienį leido Italijai suteikti 12,8 mln. eurų valstybės pagalba oro linijų bendrovei „Alitalia“, kad padėtų padengti koronaviruso pandemijos patirtus nuostolius.
Popiežiškosios „Alitalia“ oro linijos
Popiežiškosios „Alitalia“ oro linijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Europos Komisija nustatė, kad Italijos siūloma 12,835 mln. eurų pagalbos priemonė bendrovei „Alitalia“ atitinka ES valstybės pagalbos taisykles“, - sakoma Europos Komisijos pranešime.

„Šia priemone siekiama kompensuoti oro linijų bendrovės patirtą žalą dėl koronaviruso protrūkio 2021 metų sausio mėnesį, susijusią su tam tikrais maršrutais“, – priduriama pranešime.

„Alitalia“ yra atsidūrusi ant bankroto slenksčio, o praėjusiais metais Italijos vyriausybė skyrė 3 mlrd. eurų bendrovė veiklos atnaujinimui.

Visgi planas perleisti „Alitalia“ turtą naujai įmonei be skolų įstrigo.

Už konkurenciją atsakinga Europos Komisijos (EK) narė Margrethe Vestager, kuri galėtų blokuoti gelbėjimo planą pagal bloko valstybės pagalbos taisykles, vedė derybas su Italijos pramonės, darbo ir ekonomikos ministrais, kuriose iki šiol nepasiektas susitarimas.

„Alitalia“ nuostolingai veikia jau ne vienerius metus ir 2017 metais buvo perleista valstybės administracijai. Nuo to laiko vyriausybė nesėkmingai mėgino atrasti pirkėjų bendrovei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas