Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES pradėjo tyrimą dėl „Facebook“ sprendimo įsigyti JAV startuolį „Kustomer“

Europos Komisija pradėjo tyrimą dėl „Facebook“ sprendimo įsigyti JAV startuolį „Kustomer“ nerimaudama, kad socialinės žiniasklaidos milžinė gali netinkamai panaudoti gautą prieigą prie asmens duomenų.
„Facebook“
„Facebook“ / 123RF.com nuotr.

Praėjusiais metais „Facebook“ paskelbė įsigijusi penkerius metus veikusią įmonę „Kustomer“, kurios specializacija yra pagalba įmonėms bendraujant su klientais internete.

Europos Komisija teigė, kad jos tyrimas atliekamas 10 nacionalinių institucijų prašymu, o pirminį reikalavimą pateikė Austrija.

Sandoris nesiekia nustatytos ES finansinės ribos, nuo kurios atliekami tyrimai, tačiau ES šalys tapo ypač budriomis tais atvejais, kai didžiosios technologijų įmonės siekia perimti startuolius ir galimai kelia riziką konkurencijai.

Panašus tyrimas buvo inicijuotas, kai „Google“ įsigijo „Fitbit“. Tuomet milžinė buvo priversta užtikrinti duomenų saugumą, kad gautų Briuselio leidimą užbaigti sandorį.

Gegužės 12 dienos trumpame pranešime ES teigė, kad „Facebook“ privalės pateikti oficialų pranešimą apie sandorį ES ir kad įmonė „negalės įvykdyti sandorio prieš pranešdama apie tai bei tol, kol negaus Europos Komisijos leidimo“.

Antradienį „Facebook“ teigė: „Nekantriai laikiame, kol galėsime reguliavimo institucijoms parodyti, kad „Facebook“ ir „Kustomer“ konkurenciją skatinantis susijungimas pasiūlys daugiau pasirinkimo galimybių ir geresnių paslaugų“.

Vokietijos reguliavimo institucijos praėjusią savaitę panaikino trijų mėnesių draudimą „Facebook“ rinkti naudotojų duomenis iš „WhatsApp“ paskyrų, atliekamą įmonei siekiant didinti verslo efektyvumą.

Pasak „Facebook“, daugiau nei 175 mln. žmonių kasdien verslo reikalais naudoja „WhatsApp“, o tokių vartotojų skaičius nuolat auga.

„Kustomer“ platforma teikia programinės įrangos įrankius, padedančius įmonėms efektyviau spręsti klientų klausimus ar problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas