Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estija: „Rail Baltica“ linijos saugos sertifikavimas bus patikėtas prancūzų „Certifer“

Europinės vėžės geležinkelio projektą „Rail Baltica“ įgyvendinanti bendra Baltijos šalių įmonė „RB Rail“, kartu su nacionalinėmis projektą įgyvendinančiomis organizacijomis – „Eiropas Dzelzceļa linijas“, „Rail Baltic Estonia“ ir „LTG Infra“, – pasirašė 4,5 mln. eurų vertės sutartį su prancūzų geležinkelių sertifikavimo agentūra „Certifer“.
Kaune susitiko Europos Komisijos ir Baltijos šaliu traukiniai
Kaune susitiko Europos Komisijos ir Baltijos šaliu traukiniai / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Sutartimi prancūzų įmonei suteikta išskirtinė teisė atlikti „Rail Baltica“ linijos saugos vertinimą projekto projektavimo, statybos ir integravimo etapuose.

„Certifer“ parengs galutines saugos vertinimo ataskaitas, kurias privaloma pateikti nacionalinėms saugos institucijoms, kad būtų gautas projekto saugumo patvirtinimas bei leidimas pradėti eksploatuoti naująją „Rail Baltica“ liniją, pranešė „RB Rail“.

„Viena iš sėkmingo megaprojekto „Rail Baltica“ įgyvendinimo sąlygų yra užtikrinti bendrus standartus ir procedūras visame projekte, ypač kai kalbama apie skirtingus projekto saugos ir saugumo aspektus“, – pažymėjo „RB Rail“ technikos direktorius bei valdybos narys Marcas Philippe'ė El Beze.

„Vertinimo įstaigos įtraukimas ankstyvame projekto etape yra svarbus žingsnis siekiant užtikrinti, kad „Rail Baltica“ infrastruktūros, energetikos, kontrolės, valdymo ir signalizavimo posistemiai veiktų saugiai ir patikimai“, – pridūrė jis.

Prancūzijos geležinkelių sertifikavimo įmonė „Certifer“ buvo įkurta 1997 metais.

Bendrovė teikia geležinkelių ir miesto transporto patikros, sertifikavimo ir bandymų organizavimo paslaugas visame pasaulyje.

„Certifer“ dalyvavo sertifikuojant įvairius geležinkelių infrastruktūros projektus Europoje, įskaitant Ispanijoje, Danijoje ir Belgijoje.

Veikdama kaip nepriklausoma ir sertifikuota išorės įstaiga, „Certifer“ atliks projekto „Rail Baltica“ bendrųjų saugos būdų ir rizikos vertinimą (CSM-RA) pagal ES teisės aktų reikalavimus, taip užsitikrinant būtiną geležinkelių sistemos saugos sertifikavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas