Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos fintech bendrovė „IuteCredit“ išleidžia obligacijų už 75 mln. eurų

Estijos fintech bendrovė „IuteCredit“ nusprendė padidinti obligacijų emisiją iki 75 mln. eurų, jų pasirašymui viršijus planuotus 35 mln. eurų.
Pinigai
Pinigai / 123RF.com nuotr.

Pasak bendrovė pranešimo, obligacijų pasirašyme dalyvavo daugiau kaip 2,5 tūkst. mažmeninių investuotojų iš Baltijos valstybių ir 30 profesionalių investuotojų iš visos Europos. Nuspręsta patenkinti visų mažmeninių investuotojų paraiškas, kurių bendra vertė – 20 mln. eurų. Tikimasi, kad šios obligacijos bus įtrauktos į Frankfurto ir Talino vertybinių popierių biržų reguliuojamas rinkas.

„IuteCredit“ išleidžia 750 tūkst. 100 eurų nominalios vertės obligacijų, jos investuotojų vertybinių popierių sąskaitas turėtų pasiekti ne vėliau spalio 7-osios. Obligacijų pajamingumas – 11 proc., apyvartos trukmė – penkeri metai. Palūkanos bus išmokamos kas pusmetį. Apytikriai 26 proc. emisijos pasirašė mažmeniniai investuotojai.

Pritrauktas lėšas bendrovė panaudos plėtrai esamose ir būsimose rinkose, taip pat dalies turimų skolinių įsipareigojimų refinansavimui.

„Džiaugiuosi, kad iš emisijos gautas lėšas galėsime panaudoti „IuteCredit“ tikslams įgyvendinti ir tuo pačiu uždirbti investuotojams“, – sakė bendrovės vadovas Tarmo Sildas.

2008-aisiais įsteigta „IuteCredit“ dabar veikia Moldovoje, Albanijoje, Šiaurės Makedonijoje, Bulgarijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, daugiausia siūlydama smulkias vartojimo paskolas be užstato ir automobilių įsigijimo su jų užstatu paskolas. 50 darbuotojų turinčios bendrovės pagrindinė būstinė yra Taline.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas