Profesionalas įsikurs Gedimino prospekte, laikinai pastatytame „Švyturio Tradicinės kolekcijos“ bare. „Lietuvių pamėgtai šventei parengiau specialų meniu – jo patiekaluose, derinamuose su įvairių rūšių alumi, atsispindės skirtingų Europos regionų charakteris“, – išduoda D. Dabrovolskas.
Anot alaus someljė, nors Europos Sąjungai priklausome jau beveik dešimtmetį, visada yra ką sužinoti apie jos šalis, atrasti iš naujo. „Neabejoju, kad atėjusiems į barą bus įdomu. Juk vis dar randasi alaus mėgėjų, kurie nežino, kokių rūšių yra alus, mano, kad tik tamsus arba šviesus. O apie skirtingų alaus rūšių ir maisto derinimą vis dar mažai kas girdėję, o net ir girdėjusieji išgirs naujienų“, – sako D. Dabrovolskas.
„Švyturio Tradicinės kolekcijos“ bare bus galima paragauti sodrių jautienos kepsnių, pagardintų anglišku padažu, ispaniškos vištienos, Baltijos strimelių su prancūziška duonele, prancūziško kiaulienos kepsnio, škotiško juodojo pudingo ir kitų šalių skanėstų. Prie patiekalų someljė pasiūlys geriausiai tinkantį alų – Marzen/ Oktoberfest stiliaus „Baltijos“, Dortmundo lagerį „Ekstra Draught“, kvietinį „Švyturio Baltas“, škotišką elį „Old Port Ale“ ar rudąjį elį „Memelbrau“.
„Tai – tradiciniai alaus stiliai, kurių kolekcija rodo alaus įvairovę, skatina pažinti platesnį alaus pasaulį. Jie skirti išrankesniam vartotojui, o geriausias savybes atskleidžia derinami su jų skonius atitinkančiais patiekalais. Galiu pasakyti tik tiek, kad kai pernai miesto šventės metu pristatėme šio alaus ir maisto derinius, išbandę juos liko sužavėti“, – komentuoja D. Dabrovolskas.
Ištyrinėti šiųmetinį virtuvės šefo ir alaus someljė meniu bei paragauti patiekalų galėsite „Švyturio Tradicinės kolekcijos“ bare gegužės 10-12 dienomis. Gedimino prospekte šalia Odminių skvero įsikūręs baras veiks penktadienį 12.00-21.30 val., šeštadienį – 10.00-21.30 val., o sekmadienį – 10-16 val.