„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Europos dienos šventės mugėje – įspūdžiai gurmanams

Gegužės 10-12 d. Vilniaus centre, Europos dienos šventėje, praeivius ruošiamasi vilioti ne tik čirškančių dešrų kvapais. Visi norintieji galės susipažinti su subtilesne virtuve, kurioje draugystę rado europietiški patiekalai ir lietuviškas alus. Tokią virtuvę pristatys virtuvės šefas ir alaus someljė Donatas Dabrovolskas.
Baltijos strimėlės
Baltijos strimėlės / Švyturio archyvo nuotr.

Profesionalas įsikurs Gedimino prospekte, laikinai pastatytame „Švyturio Tradicinės kolekcijos“ bare. „Lietuvių pamėgtai šventei parengiau specialų meniu – jo patiekaluose, derinamuose su įvairių rūšių alumi, atsispindės skirtingų Europos regionų charakteris“, – išduoda D. Dabrovolskas.

Anot alaus someljė, nors Europos Sąjungai priklausome jau beveik dešimtmetį, visada yra ką sužinoti apie jos šalis, atrasti iš naujo. „Neabejoju, kad atėjusiems į barą bus įdomu. Juk vis dar randasi alaus mėgėjų, kurie nežino, kokių rūšių yra alus, mano, kad tik tamsus arba šviesus. O apie skirtingų alaus rūšių ir maisto derinimą vis dar mažai kas girdėję, o net ir girdėjusieji išgirs naujienų“, – sako D. Dabrovolskas.

„Švyturio Tradicinės kolekcijos“ bare bus galima paragauti sodrių jautienos kepsnių, pagardintų anglišku padažu, ispaniškos vištienos, Baltijos strimelių su prancūziška duonele, prancūziško kiaulienos kepsnio, škotiško juodojo pudingo ir kitų šalių skanėstų. Prie patiekalų someljė pasiūlys geriausiai tinkantį alų – Marzen/ Oktoberfest stiliaus „Baltijos“, Dortmundo lagerį „Ekstra Draught“, kvietinį „Švyturio Baltas“, škotišką elį „Old Port Ale“ ar rudąjį elį „Memelbrau“.

„Tai – tradiciniai alaus stiliai, kurių kolekcija rodo alaus įvairovę, skatina pažinti platesnį alaus pasaulį. Jie skirti išrankesniam vartotojui, o geriausias savybes atskleidžia derinami su jų skonius atitinkančiais patiekalais. Galiu pasakyti tik tiek, kad kai pernai miesto šventės metu pristatėme šio alaus ir maisto derinius, išbandę juos liko sužavėti“, – komentuoja D. Dabrovolskas.

Ištyrinėti šiųmetinį virtuvės šefo ir alaus someljė meniu bei paragauti patiekalų galėsite „Švyturio Tradicinės kolekcijos“ bare gegužės 10-12 dienomis. Gedimino prospekte šalia Odminių skvero įsikūręs baras veiks penktadienį 12.00-21.30 val., šeštadienį – 10.00-21.30 val., o sekmadienį – 10-16 val.

Pavadinimas
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs