Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos operatorės „Euronext“ indekse 2021-aisiais debiutavo rekordinis įmonių skaičius

Europos biržų operatorės „Euronext“ indekse 2021-aisiais debiutavo rekordinis įmonių skaičius, o indekso augimą paskatino „Brexitas“ bei Milano biržos įtraukimas į grupę, ketvirtadienį pranešė operatorė.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Pasak „Euronext“, šiais metais į biržos sąrašus naujai įtrauktų 212-os įmonių bendra rinkos kapitalizacija siekia 123 mlrd. eurų. Visgi operatorė nenurodė, kiek įmonių buvo išbraukta iš sąrašo.

„Euronext“ valdo Amsterdamo, Briuselio, Dublino, Lisabonos, Oslo, Paryžiaus, o dabar ir Milano biržas.

„2021 metais „Euronext“ patvirtino savo, kaip pirmaujančios Europos biržų operatorės, pozicijas, o balandžio mėnesį prie grupės prisijungė ir „Borsa Italiana“. Be to, bendrovei pavyko palankiai išnaudoti po „Brexito“ susidariusias sąlygas“, – pažymėjo „Euronext“ vadovas Stephane Boujnah.

Didžioji Britanija oficialiai išstojo iš Europos Sąjungos šių metų pradžioje, todėl Londonas 2021-aisiais perleido pagrindinės akcijų prekyvietės Europoje titulą Amsterdamui.

Septyniose „Euronext“ valdomose biržose yra listinguojamos iš viso 1 959 bendrovės, kurių bendra vertė siekia 6,9 trln. eurų.

Vienas garsiausių debiutų šių metais buvo „Universal Music Group“ debiutas Amsterdamo biržoje.

Duomenų teikėjos „Dealogic“ duomenimis, šie metiniai buvo rekordiniai kalbant apie pradinius viešus akcijų siūlymus (IPO) – 2021-aisiais surengtų IPO metu iš viso pritraukta 592 mlrd. JAV dolerių.

Palyginti su 2020 metais, rodiklis buvo 85 proc. didesnis.

Vieną pastarųjų didelių IPO surengė Kinijos dirbtinio intelekto startuolis „SenseTime“, kurio akcijos per debiutą Honkonge šoktelėjo net 23 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas