Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Evergrande“ atliko dar vieną palūkanų mokėjimą per numatytą terminą

Kinijos nekilnojamojo turto vystytoja „Evergrande“ antrą kartą per šį mėnesį išvengė įsipareigojimų nevykdymo, pranešė „Bloomberg“, sumokėjusi palūkanas tarptautinių obligacijų turėtojams likus mažiau nei dviem savaitėms iki lengvatinio laikotarpio pabaigos.
„Evergrande“
„Evergrande“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Verslas

Krizė, su kuria susidūrė viena didžiausių šalies NT vystytojų, nusmukdė investuotojų nuotaikas, sukrėtė Kinijos nekilnojamojo turto rinką ir pakurstė nerimą dėl poveikio platesnei ekonomikai.

Pranešama, kad įmonė praleido keletą su tarptautinėmis obligacijomis susijusių mokėjimų ir, nors kai kurių jų platinimo sąlygose numatytas 30 dienų lengvatinis laikotarpis, iš esmės buvo manoma, jog bendrovei nepavyks įvykdyti savo įsipareigojimų.

Visgi ketvirtadienį ji atliko svarbų mokėjimą, pranešė „Bloomberg News“, remdamasi su situacija susipažinusiais šaltiniais, o tarptautinių obligacijų turėtojams pranešta apie atliktus mokėjimus.

Šios naujienos greičiausiai sumažins nerimą dėl nekilnojamojo turto milžinės ateities, įskaitant tai, kad bendrovė pirmadienį pranešė atnaujinusi daugiau nei 10 projektų įgyvendinimą šešiose vietose Kinijoje.

Praėjusią savaitę valstybės remiamas leidinys „The Securities Times“ pranešė, kad „Evergrande“ atliko mokėjimų už 83,5 mln. JAV dolerių.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Kinijos institucijos taip pat nurodė „Evergrande“ įkūrėjui Xu Jiayiniui, kadaise buvusiam turtingiausiu šalies žmogumi, panaudoti savo asmeninį turtą įmonės skolų krizei sumažinti.

Analitikai perspėja, kad bendrovės padėtis tebėra nestabili, o iki metų pabaigos laukia dar keli mokėjimai už JAV doleriais išreikštas obligacijas.

„Evergrande“ pateko į krizę po to, kai Pekinas ėmė griežtinti didžiulio šalies nekilnojamojo turto sektoriaus, kuris, kai kuriais skaičiavimais, sudaro ketvirtadalį ekonomikos, kontrolę, siekdamas pažaboti pernelyg didelį įsiskolinimą.

Regis, šiuo metu Kinija atšaukia kai kurias iš šių taisyklių, o „The Securities Times“ penktadienį pranešė, jog vietos bankai ėmė švelninti kai kurias būsto pirkėjų ir vystytojų kredito kontrolės priemones, atsižvelgdami į centrinio banko nurodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas