Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Facebook“: ES antimonopolinis tyrimas gali kelti grėsmę bendrovės darbuotojų privatumui

„Facebook“ pirmadienį pranešė, kad kreipėsi į ES teismus prašydama persvarstyti „ypač plačios apimties“ antimonopolinių reguliuotojų prašymus, kuriuos vykdant būtų renkama darbuotojų asmeninė informacija.
Facebook
Facebook / 123RF.com nuotr.

JAV įsikūrusi interneto milžinė teigė bendradarbiaujanti su Europos Komisijos antimonopoliniame tyrime ir ketinanti tai toliau daryti, tačiau EK prašymų formuluotė yra tokia plati, kad gali apimti „Facebook“ darbuotojų privačias žinutes ir kitą informaciją.

Pasak „Facebook“ generalinio konsultanto konkurencijos klausimais Timo Lambo, pirmaujantis socialinis tinklas turėtų EK pateikti šimtus tūkstančių dokumentų.

„Išimtinai platus Komisijos prašymų pobūdis reiškia, kad turėsime perduoti iš esmės nereikšmingus dokumentus, kurie neturi nieko bendra su Komisijos tyrimais“, – teigė T.Lambas atsakydamas į naujienų agentūros AFP klausimus.

Pasak „Facebook“, šie dokumentai apima „labai jautrią asmeninę informaciją, tokią kaip darbuotojų medicininė informacija; asmeninius finansinius dokumentus ir privačią informaciją apie darbuotojų šeimos narius“.

T.Lambo teigimu, „Facebook“ laikosi nuomonės, kad tokius prašymus turėtų peržiūrėti ES teismai, todėl prašo apsvarstyti kai kurias paieškoje naudojamas frazes, kurios dažnai naudojamos asmeniniuose el. laiškuose ar kitoje komunikacijoje, ir kurie patenka už konkurencijos vertinimo srities ribų.

Tuo tarpu pirmadienį JAV turėjo įvykti itin lauktas JAV reguliuotojos antimonopolinis posėdis, kuriame turėjo dalyvauti keturių technologijų milžinių vadovai, tačiau posėdis buvo atidėtas, o nauja data dar nenustatyta.

Posėdį nuspręsta sušaukti didėjant nerimui dėl „Big Tech“ vadinamojo įmonių ketvertuko dominavimo, kuris dar labiau išryškėjo koronaviruso pandemijos metu.

Posėdyje buvo sutikę dalyvauti dalyvauti „Apple“, „Amazon „Facebook“ ir „Google“ bei jos patronuojamosios įmonės „Alphabet“ vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas