Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Finansų viceministrė: iš fintech įmonių bus reikalaujama kompetencijų

Siekiant geriau prižiūrėti Lietuvos finansų technologijų (fintech) sektorių, bus stiprinamos ne tik priežiūros institucijų, bet ir pačių įmonių kompetencijos, kad jos galėtų tinkamai suvaldyti rizikas, žada finansų viceministrė.
Asociatyvi nuotrauka: Fintech
Asociatyvi nuotrauka: Fintech / 123RF.com nuotr.

Vaida Česnulevičiūtė sako, kad šiemet ketinamoje parengti penkerių metų fintech raidos perspektyvoje žadama nustatyti, kokioms įmonėms bus teikiama pirmenybė kurtis Lietuvoje.

„Turime rizikas valdyti, skirti tam daugiau dėmesio ir stiprinanti kompetencijas ne tik prižiūrinčiose institucijose, bet taip pat ir pačiame sektoriuje, nes pažeidimai, kurie vyksta, tikrai ne visi yra pinigų plovimo atvejai, o turbūt didžioji jų dalis yra tam tikras rizikingas elgesys, kuris gali sudaryti prielaidas, tam tikras spragas, dėl kurių galbūt tokie įvykiai (pinigų plovimas – BNS) gali įvykti“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete teigė V.Česnulevičiūtė.

„Jeigu į savo kelius įsileidome ferarius, jie vis tiek turi laikytis greičio limitų, kurie numatyti mūsų valstybėse“, – pridūrė ji.

Viceministrės teigimu, Finansų ministerija kartu su Lietuvos banku spręs, ar numatyti privalomus reikalavimus šioje srityje dirbantiems žmonėms, o plečiant sektorių bus orientuojamasi į tai, ko reikia verslui ir vartotojams.

„Stengsimės pritraukti tuos paslaugų teikėjus, kurių paslaugų mūsų rinkoje labiausiai reikia, kur matome labai didelę koncentraciją, kur yra konkurencinio spaudimo trūkumas tam, kad tos paslaugos, kurias vartoja verslas ir piliečiai, būtų patrauklesnės“, – kalbėjo viceministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas