Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„FL Technics“ žengia į Kinijos rinką

Gedimino Žiemelio kontroliuojamos Lietuvos aviacijos grupės „Avia Solutions“ valdoma orlaivių remonto ir priežiūros įmonė „FL Technics“ kartu su Kinijos partnerėmis teiks orlaivių apžiūros ir remonto paslaugas Harbino Taipingo tarptautiniame oro uoste, šiaurės rytų Kinijoje. 
„FL Technics“
„FL Technics“ / „FL Technics“ nuotr.

Bendrovė pasirašė sutartį dėl bendros įmonės steigimo su aviacijos grupe „China Airlines Leasing Group Holdings Ldt.“ (CALC) ir jos antrine įmone „Aircraft Recycling International“ (ARI). Naujoji įmonė vadinsis „FL ARI Aircraft Maintenance & Engineering Company Co., Ltd“ (FL ARI), pranešė bendrovė.

„FL Technics“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas sako, jog tai reiškia strateginę Lietuvos įmonės plėtrą į sparčiausiai pasaulyje augančią aviacijos paslaugų rinką.

„Mūsų partneriai yra žinomos ir patikimos įmonės ne tik Kinijoje, bet ir visame pasaulyje. CALC ir ARI patirtis padės mums startuoti, o mes, savo ruožtu, sieksime perteikti ilgametę Europoje sukauptą LEAN principais grindžiamą orlaivių aptarnavimo ir gamybos organizavimo patirtį“, – teigė Ž.Lapinskas.

Pasak jo, Harbino Taipingo oro uosto teritorijoje esančiame angare nuo 2019-ųjų pabaigos bus aptarnaujami „Boeing 737“ ir „Airbus“ orlaiviai.

Šiuo metu „FL Technics“ valdo tris angarus Vilniuje, Kaune ir Džakartoje, Indonezijoje.

CALC listinguojama Honkongo biržoje, ji teikia orlaivių lizingo, pirkimo ir nuomos bei kitas paslaugas. ARI teikia naudotų orlaivių priežiūros ir perdirbimo paslaugas – jos orlaivių perdirbimo įmonė Charbine yra pirmoji didelė orlaivių perdirbimo bazė Azijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai