Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 10 30 /12:59

FNTT tyrime dėl sukčiavimo minimos bendrovės „Tez Tour“, „VIP Viešosios informacijos partneriai“

Vienos didžiausių kelionių organizatorių bendrovės „Tez Tour“ vadovas Aleksandras Sukovas, „VIP Viešosios informacijos partneriai“, „Aza Tours“ ir kai kurios kitos įmonės bei jų vadovaujantys asmenys minimi tyrime dėl dokumentų klastojimo ir mokesčių slėpimo, rašo dienraštis „Verslo žinios“. „VIP Viešosios informacijos partneriai“ tvirtina, kad įtarimai nei įmonei, nei dabartiniams jos vadovams nepareikšti.
„Tez Tour“
„Tez Tour“ / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Įtariama, kad nuslėpti 2 mln. eurų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apygardos valdybos tyrėjai atskleidė 13 asmenų bendrininkų grupę, kuri, pasinaudojusi 10 turizmo paslaugas teikiančių įmonių, įtariama nuslėpusi ne mažiau kaip 2 mln. eurų pajamų.

FNTT spalio pradžioje savo pranešime rašė, kad bendrininkų grupuotės nariams pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, turto pasisavinimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir buhalterinių dokumentų klastojimo.

Įtariama, kad mokesčių slėpimo schemoje, siekiant sumažinti realiai gaunamas pajamas, buvo pasinaudota Latvijoje įsteigtomis, tačiau jokios veiklos nevykdančiomis, bendrovėmis.

„Verslo žinios“ cituoja prokuratūros dokumentą, kuriame rašoma, kad „Tez Tour“ klientai neretai atsiskaito grynaisiais pinigais, kurie esą buvo perduodami asmeniškai bendrovės vadovui A.Sukovui.

„Verslo žinių“ teigimu, pareigūnai tiria įtarimus, kad A.Sukovas galėjo turėti susitarimų su įvairių bendrovių vadovais. Tarp bendrovių dokumente minimos „VIP Viešosios informacijos partneriai“ ir UAB „Aza Tours“. Esą Latvijoje registruotos bendrovės išrašydavo minėtoms bendrovėms sąskaitas už fiktyvias paslaugas. Lietuvos bendrovės oficialiai pervesdavo pinigus už fiktyvias paslaugas. Vėliau esą A.Sukovas iš savo turimų grynųjų bendrovių vadovams grąžindavo 90 proc. oficialiai pervestų pinigų. Pareigūnai įtaria, kad iš šių sandorių naudos turėdavo abi pusės: A.Sukovui likdavo 10 proc., o bendrovių vadovai sutaupydavo mokesčių.

D.Gudelis netikėtai pasitraukė

Praėjusią savaitę pasikeitė bendrovės „VIP Viešosios informacijos partneriai“ savininkas. Buvęs jos savininkas, gerai žinomas viešųjų ryšių verslininkas Darius Gudelis netikėtai paskelbė, kad pardavė 100 proc. agentūros akcijų neseniai agentūros partnere tapusiai ir vadove paskirtai Bertai Čaikauskaitei.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Gudelis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Gudelis

Sandorio suma nebuvo atskleista. Tada D.Gudelis sakė, kad po 25 metų aktyvios veiklos priėmė sprendimą verslą parduoti puikiai į komandą įsiliejusiai B.Čaikauskaitei. Jis tikino planuojantis daugiau laiko skirti šeimai ir asmeniniams tikslams.

Praėjusią savaitę apie pasitraukimą paskelbė ir ilgametis agentūros vadovas Giedrius Galdikas.

„VIP Viešosios informacijos partneriai“: įmonei įtarimai nėra pareikšti

Komunikacijos bendrovė „VIP Viešosios informacijos partneriai“ teigia, kad dienraščio „Verslo žinios“ paskelbta informacija apie įtarimus įmonei dokumentų klastojimu ir mokesčių slėpimu yra klaidinanti ir neatitinka tikrovės.

„Nei man, įmonės vadovei, nei pačiai įmonei jokie įtarimai nėra pareikšti ir nesame kaltinami veiksmais, aprašomais įvairiose žiniasklaidos priemonėse“, – BNS atsiųstame komentare informavo bendrovės direktorė Berta Čaikauskaitė.

Ji nurodė, kad „VIP Viešosios informacijos partneriai“ neturi jokių sutartinių įsipareigojimų su žiniasklaidoje minima bendrove „Tez Tour“.

Nei „Tez Tour“, nei kompanijos vadovas A.Sukovas, nei buvęs „VIP Viešosios informacijos partneriai“ savininkas D.Gudelis kol kas komentarų nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas