Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ford“ atleis 1,1 tūkst. darbuotojų Ispanijoje

JAV automobilių gamintoja „Ford“ penktadienį paskelbė, kad pertvarkydama savo veiklą Europoje atleis apie 1,1 tūkst. Ispanijos mieste Valensijoje esančios gamyklos darbuotojų.
„Ford“ logotipas
„Ford“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovės atstovė spaudai teigė naujienų agentūrai AFP, kad atleidimai susiję su modelių „S-Max“ ir „Galaxy“ gamybos nutraukimu gamykloje balandžio mėnesį.

„Kalbama apie 1,1 tūkst. darbo vietų“, – teigė bendrovės atstovė ir pridūrė, kad „Ford“ „konstruktyviai bendradarbiaus su profsąjungomis, kad sumažintų atleidimų poveikį“ darbuotojams, jų šeimoms ir vietos bendruomenei.

Praėjusį mėnesį „Ford“ paskelbė apie 3,8 tūkst. darbuotojų atleidimą kitose Europos šalyse, įskaitant 2,3 tūkst. darbuotojų Vokietijoje ir 1,3 tūkst. Didžiojoje Britanijoje.

Pastarieji atleidimai buvo susiję su produktų kūrimo ir administracinėmis funkcijomis, o ne gamybos darbuotojais, ir sudarė apie 10 proc. Europoje turimos darbo jėgos.

„Ford“ teigimu, atleidimais siekiama sukurti „lengvesnę, konkurencingesnę bendrovės sąnaudų struktūrą“.

Atitinkamai, bus sumažintas Europos rinkai sukurtų modelių skaičius, o dėmesys bus sutelktas į pelningų furgonų segmentą ir paspartintas perėjimas prie elektromobilių.

Kaip ir kitos automobilių gamintojos, „Ford“ suka prie akumuliatorinių elektrinių transporto priemonių, todėl turi daug investuoti į naujas technologijas ir gamyklų pertvarkymą.

Apie darbo vietų mažinimą praneštą stiprėjant ES susirūpinimui dėl JAV subsidijų šioje šalyje gaminamų elektrinių transporto priemonių pirkėjams poveikio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas