Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ford“ pelną antrąjį ketvirtį augino šoktelėję pardavimai ir nemažėjančios kainos

JAV automobilių gamintojos „Ford“ akcijos trečiadienį brango, bendrovei pranešus apie išaugusį pelną antrąjį ketvirtį, kurį lėmė ūgtelėję transporto priemonių pardavimai, pajėgę kompensuoti padidėjusias sąnaudas.
Konkursas „Metų sunkvežimis“ 2021
„Ford“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Ford Verslas

Mičigane įsikūrusi bendrovė jau kiek anksčiau paskelbė, kad antrajame ketvirtyje automobilių pardavimai JAV šoktelėjo, o trečiadienį „Ford“ taip pat patvirtino savo 2022 metų pelno tikslus, remdamasi nemažėjančiomis automobilių kainomis, nes padavėjų atsargos nėra didelės.

Ketvirtį, ​​pasibaigusį birželio 30 dieną, gamintojos pelnas išaugo 19 proc. iki 667 mln. JAV dolerių, o pajamos – 50 procentų iki 40,2 mlrd. JAV dolerių

Automobilių paklausa „yra ir tikimasi, išliks didelė“, pažymėjo „Ford“ vyriausiasis finansų direktorius Johnas Lawleris, pridūręs, kad kainų sąlygos išliko „dinamiškos“.

„Ford“ teigimu, bendrovė tebesusiduria su išaugusių išlaidų daromu spaudimu, o 2022 metais išaugusios metalų ir kitų dalių kainos atsieis 4 mlrd. JAV dolerių.

Bendrovė taip pat padidino „kito“ infliacinio spaudimo įvertinimą iki 3 mlrd. JAV dolerių per metus – 1 mlrd. JAV dolerių daugiau nei buvo prognozuota anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas