Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 09

Slaptoje Rusijos melagysčių kampanijoje – ir dviejų lietuviškų IT įmonių pėdsakas

Lietuviškų įmonių „Hostinger“ ir „CoinGate“ paslaugomis bent kelis kartus buvo pasinaudota prorusiškų jėgų dezinformacijai skleisti, rodo trečiadienį paviešintas teismui pateiktas Federalinio tyrimų biuro (FTB) dokumentas. Jame nurodoma, kad anoniminiai asmenys įsigijo paslaugas žinomoje lietuviško kapitalo įmonėje „Hostinger“, o mokėjimus atliko per kitą lietuvišką kriptovaliutų įmonę „CoinGate“.
Kremlius
Kremlius / Shutterstock nuotr.

Rusijos specialiųjų tarnybų remiamos jėgos kūrė naujienų organizacijų tinklalapius klonus, taip pat naudojo unikalius tinklalapius savo dezinformacijai skleisti. Prorusiškos jėgos pasinaudojo daugybe skaitmeninių paslaugų tiekėjų JAV ir kitose šalyse – tarp paminėtų atsidūrė ir dvi lietuviškos įmonės.

Dalis tinklalapių buvo kuriami naudojantis žinomos Lietuvos interneto kompanijos „Hostinger“ paslaugomis, o mažiausiai trys užsakymai apmokėti per kitą Lietuvos įmonę, kriptovaliutų mokėjimais užsiimančią „CoinGate“.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Hostinger“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Hostinger“

Dokumente minimas konkretus tinklapis forward.com, skirtas JAV žydų bendruomenės naujienoms. Su Rusijos specialiosiomis tarnybomis siejamiems asmenims iš „Hostinger“ įsigijus virtualaus privataus serverio (VPS) paslaugas, juo buvo pasinaudota, be kitų operacijų, kuriant forward.pw – originalaus tinklalapio kloną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas