Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisras Japonijos „Renesas“ gamykloje gali neigiamai paveikti pasaulinį lustų tiekimą

Japonijos lustų gamintoja „Renesas“ antradienį pranešė, kad po jos gamykloje kilusio gaisro, kuris gali dar labiau padidinti pasaulinį lustų trūkumą, gali prireikti trijų ar keturių mėnesių, kad bendrovė atkurtų visus gamyklos pajėgumus.
Renesas
Renesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Japonija Gaisras

Kovo 19 dieną kilęs gaisras gali dar labiau pabloginti automobilių gamintojų padėti, nes visame pasaulyje jau jaučiamas puslaidininkių tiekimo trūkumas, iš dalies dėl padidėjusio nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių bei žaidimų prietaisų poreikio.

„Renesas Electronics“ tenka apie 35 proc. automobilių puslaidininkių rinkos dalis, o per kilusį gaisrą išdegė apie 600 kvadratinių metrų gamyklos ploto.

Iš pradžių bendrovė įvertino, kad gaisro metu buvo sugandintos 11 mašinų, tačiau vėliau nustatė, kad teks pakeisti 23 mašinas, žurnalistams teigė generalinis direktorius Hidetoshi Shibata.

Jo teigimu, iki balandžio pabaigos bus pristatyta 11 mašinų, dar 7 greičiausiai bus gautos gegužę ar birželį, tačiau nėra žinoma, kada bus pristatytos likusios penkios mašinos.

„Renesas“ mano, kad 100 proc. gamyklos pajėgumus pasieks pavykti tik laikotarpiu „nuo 90 dienų iki 120 dienų“.

Jis pripažino, kad terminas gali būti pratęstas, jei bus vėluojama pristatyti pakaitines mašinas.

Bendrovės atstovai nenurodė, kuriems iš klientų bus pirmiausia atnaujintas lustų tiekimas ir teigė, kad prireiks daugiau laiko nustatyti gaisro priežastį.

Kilus nerimui dėl gaisro poveikio pasauliniam lustų tiekimui, Japonijos vyriausybė ir kai kurie patys „Renesas“ klientai, įskaitant automobilių milžinę „Toyota“, pasiūlė pagalbą.

Vyriausybės parama greičiausiai neapims finansinės pagalbos, tačiau ji gali apimti privačiojo sektoriaus pagalbos koordinavimą arba pagalbą „Renesas“ įsigyjant pakaitinę įrangą.

Pramonės ministras Hiroshi Kajiyama antradienį sakė, kad vyriausybė paprašė Taivano mikroschemų gamintojų pagalbos alternatyvia gamyba, praneša visuomeninis transliuotojas NHK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas