Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ apie antimonopolinį tyrimą: tikimės mus ir EK tenkinančio sprendimo

Rusijos vyriausybės ir jos kontroliuojamo dujų koncerno „Gazprom“, kurių delegacijos trečiadienį Briuselyje viešėjo antimonopolinio tyrimo eigai aptarti, pareiškė, jog artėjama link abipusiai priimtino sprendimo.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Derybos buvo konstruktyvios, šalys sutarė tęsti dialogą, kurio tikslas yra abi puses – Europos Komisiją ir „Gazprom“ – tenkinantis sprendimas“, – teigiama „Gazprom“ pranešime spaudai.

Rusijos vyriausybės delegacijai derybose vadovavo energetikos viceministras Anatolijus Janovskis, „Gazprom“ delegacijai – koncerno valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas, o Europos Komisijos derybininkas – Europos Sąjungos konkurencijos komisare Margrethe Vestager.

„Artėjame prie abipusiai priimtino sprendimo. Tikiuosi, kad diskusijos su ponia M.Vestager bus tęsiamos, kad išspręstume visus nesutarimus“, – „Gazprom“ pranešime spaudai cituojamas A.Medvedevas.

Tyrimą dėl „Gazprom“ veiklos Europos Sąjungoje Briuselis pradėjo 2012 metais. Jame dalyvauja Lietuva, Estija, Bulgarija, Čekija, Vengrija, Latvija, Slovakija ir Lenkija.

Šios ES narės atidžiai stebi, kaip vyksta tyrimas, nes nerimauja, kad Europos Komisija galėtų prarasti ryžtą kovoti su „Gazprom“, glaudžiai susijusia su Rusijos vyriausybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai