Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ projektui „Nord Stream 2“ pernai skyrė 1,2 mlrd. eurų, šiemet skirs 0,7 mlrd.

Rusijos koncernas „Gazprom“ per Baltijos jūrą iki Vokietijos nutiesto eksporto dujotiekio plėtros projektui „Nord Stream 2“ pernai skyrė 92,183 mlrd. rublių (1,25 mlrd. eurų), o šiemet tam numatytos 53,175 mlrd. rublių (710 mln. eurų) investicijos, teigiama jo ataskaitoje.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Scanpix“/„Sputnik“ nuotr.

„Gazprom“ yra vienintelis šį projektą vystančios, Šveicarijoje registruotos bendrovės „Nord Stream 2“ akcininkas, o jo partnerių jame grupė, kurią sudaro Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“, yra finansavimo tokiomis pat apimtimis dalininkė ir būsimos naudos gavėja.

Praėjusių metų pabaigoje „Gazprom“ skelbė, jog iš viso į „Nord Stream 2“ projektą, kurio sąmata siekia 9,5 mlrd. eurų, jau investuota 6 mlrd. eurų.

1,23 tūkst. kilometrų ilgio dujotiekio „Nord Stream“ pirmoji gija pradėjo veikti 2011-ųjų lapkritį, antroji – 2012 metų spalį. Jų bendras projektinis pajėgumas – 55 mlrd. kubinių metrų per metus. Pagal „Nord Stream 2“ projektą greta jau veikiančių tiesiamos dar dvi gijos, kurios padvigubins vamzdyno pajėgumą. Projektą tikimasi užbaigti iki šių metų pabaigos.

Šią savaitę „Gazprom“ pranešė, jog jau nutiesta 480 kilometro naujojo vamzdyno, tai yra daugiau nei penktadalis viso jo ilgio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento