Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Gazprom“ tarptautinėje rinkoje pasiskolino 1 mlrd. JAV dolerių už 3,5 proc.

Rusijos dujų gigantas „Gazprom“ tarptautinėje kapitalo rinkoje pardavė 10 metų trukmės 1 mlrd. JAV dolerių dydžio obligacijų emisiją už 3,5 proc. metų palūkanų.
Gazprom
Gazprom / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Gazprom Paskola

Orientacinis pajamingumas nuo pradinio 3,875 proc. buvo sumažintas iki 3,65-3,7 proc., o vėliau – iki 3,5-3,6 procento. Paklausa daugiau kaip 2,8 karto pranojo pasiūlą, pranešė platinimo organizatoriai.

Emisijos platinimą organizavo „Gazprombank“, „JP Morgan“, „IMI-Intesa Sanpaolo“, MUFG ir „Sber CIB“.

„Obligacijų pasirašyme dalyvavo daugiau kaip 180 institucinių investuotojų. 20 proc. emisijos nupirko investuotojai iš Azijos, 28 proc. – JAV ir JK, 29 proc. – kontinentinės Europos, 21 proc. – Rusijos“, – sakė „Gazprombank“ viceprezidentas Deniasa Šulakovas.

Tai jau ketvirtas šiais metais „Gazprom“ skolinimasis tarptautinėje kapitalo rinkoje – sausį aštuoneriems metais pasiskolinta 2 mlrd. JAV dolerių už 2,95 proc. metų palūkanų, vasarį parduota 1 mlrd. eurų dydžio šešerių metų apyvartos trukmės obligacijų emisija už 1,5 proc. metinį pajamingumą, o praėjusio mėnesio pabaigoje – 500 mln. Šveicarijos frankų pasiskolinta šešeriems metams už 1,54 proc. metų palūkanų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas