Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gediminas Žiemelis papasakojo, ką veikė su Arvydu Saboniu Šiaurės Osetijoje

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis kartu su verslininkais į Rusijai priklausančią Šiaurės Osetiją praėjusią savaitę vyko į specialiai organizuotą kalnų medžioklę. Ten buvo švenčiamas vieno verslininko gimtadienis. Tai atskleidė A.Sabonį lydėjęs „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis.
Arvydas Sabonis Šiaurės Osetijoje
Arvydas Sabonis Šiaurės Osetijoje

Aviacijos remonto ir paslaugų verslu užsiimanti „Avia Solutions Group“ yra viena Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo rėmėjų.

Vyko į rėmėjo draugo gimtadienį?

„Kelionė buvo privati. Skridome atšvęsti mano draugo ir partnerio gimtadienio bei keliems draugams buvo specialiai organizuota kalnų medžioklė – tokia, kokios kitur nėra“, – 15min atskleidė G.Žiemelis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Žiemelis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Žiemelis

Šią savaitę legendinis Lietuvos krepšininkas žurnalistų Lietuvoje buvo paklaustas apie vizitą į Vladikaukazą.

„Mane pakvietė draugai. Taip jau išėjo, kad sako: „Laba diena, prašom užeiti.“ O ten buvo ir respublikos prezidentas, ir universiteto jaunimas“, – dėstė A.Sabonis. Tačiau daugiau nedetalizavo.

Rusijos televizija išsamiai nušvietė A.Sabonio ir verslininkų vizitą Šiaurės Osetijoje bei susitikimą su krašto valdžia. O krašto prezidentas neslėpė besidžiaugiantis A.Sabonio vizitu Šiaurės Osetijoje.

Susirinko partnerių kompanija

Pasak G.Žiemelio, ten susirinko draugų ir partnerių kompanija iš įvairių šalių, „kurie kiekvienas savo srityje yra pasiekę aukštumas“.

Verslininkui Šiaurės Osetijoje paliko įspūdį graži gamta, kalnai, švarus gėlas vanduo ir nuoširdūs žmonės. „Įdomu aplankyti dar vieną tašką šioje žemėje“, – sakė verslininkas.

Vida Press nuotr./Mirusiųjų miestas – Dargavsas Šiaurės Osetijoje
Vida Press nuotr./Mirusiųjų miestas – Dargavsas Šiaurės Osetijoje

„Arvydas visam pasaulyje yra krepšinio ambasadorius, labai reklamuojantis per šią sporto šaką ir Lietuvą. Tuo turėtumėm džiaugtis ir didžiuotis visi, nesvarbu, kur jis ją reklamuoja. Nesvarbu, kokia tai šalis, nes nepriklausomai nuo politinių pažiūrų, žmonės yra žmonės, o sporto negalima politizuoti. Be visa ko, Arvydas yra didis Lietuvos patriotas – ne žodžiais ar lozungais, o širdimi ir darbais“, – pasakojo G.Žiemelis.

Šiaurės Osetija priklauso Rusijos Federacijai.

Priėmė ir prezidentas

Pasak G.Žiemelio, taip jau priimta, kad į nedidelę šalį atvykusios pasaulinio lygio žvaigždės nėra nepastebimos ir pagal nerašytą „protokolą” yra priimamos vietinių vadovų aukščiausiu lygiu.

15min jau rašė, kad LKF prezidentas kartu su žinomu ledo ritulininku Aleksejumi Jašinu Šiaurės Osetijoje lankėsi praėjusią savaitę. Ten jis susitiko su autonominės respublikos vadovu Viačeslavu Bitarovu.

„Verta pagarbos, kad tokios žvaigždės kaip Arvydas nepasididžiuoja, randa laiko jaunimui paskaityti paskaitą, populiarina sporto šaką, neoficialiai pabendrauja su gerbėjais ir reklamuoja savo šalį. Tame nematau nieko blogo ir priešingai – didžiuojuosi, kad Lietuva turi tokių žmonių“, – teigė G.Žiemelis.

Rūpinasi ir verslu

Verslininkas 15min tvirtino verslo reikalų Šiaurės Osetijoje neturintis. Tačiau jį domina skrydžiai iš Šiaurės Osetijos Vladikaukazo į Maskvą, kurioje investavo į naują oro uostą.

Žukovskio mieste, netoli Maskvos, atidarytas ketvirtasis Rusijos sostinės oro uostas, kurį kartu su partneriu pastatė ir valdo Lietuvos kapitalo aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“.

„Oficialiuose pokalbiuose kažką reikia pasakyti, tai ir pasakėme – mažų mažiausiai mūsų interesas, kad į/iš Žukovskio oro uostą būtų kuo daugiau skrydžių. Vladikaukazas yra įdomus miestas. Kiti partneriai ir draugai gal turi kokių nors kitų interesų“, – pasakojo verslininkas.

Verslininkas rūpinasi, kad į naująjį oro uostą skristų kuo daugiau aviakompanijų.

Lietuvoje šis verslininkas nuolat sulaukia išskirtinio dėmesio – daugiausia dėl jo verslo santykių su Rusija. Valstybės saugumo departamentas net uždraudė jam investuoti Vilniaus oro uoste, nes jis esą neatitinka nacionalinių saugumo interesų. Neleista verslininkui kurtis ir kituose oro uostuose Lietuvoje, pavyzdžiui, Zokniuose, kur įsikūrusi Lietuvos karinių oro pajėgų bazė, kurioje bazuojasi NATO oro policijos misija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas