Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„General Electric“ planuoja susiskaidyti į tris atskiras bendroves

Tarptautinis konglomeratas „General Electric“ antradienį pranešė planuojantis susiskaidyti į tris atskiras bendroves, veikiančias aviacijos, sveikatos priežiūros ir energetikos srityse, kurių kiekviena bus listinguojama biržoje.
„General Electric“ logotipas
„General Electric“ logotipas / „Scanpix“/AP nuotr.

Bostone įsikūrusi „General Electric“ pažymėjo, kad tokiu žingsniu bus siekiama atsiskyrusiems verslams sudaryti geresnes sąlygas „užsitikrinti ilgalaikį augimą ir kurti vertę“ klientams, investuotojams ir darbuotojams.

Savo pranešime bendrovė teigė 2023 metų pradžioje ketinanti atskirti sveikatos priežiūros produktų padalinį „GE Healthcare“, o „General Electric“ tikisi išlaikyti 19,9 proc. akcijų paketą.

Tuomet bendrovė į vieną verslą sujungs tris kitus padalinius – „GE Renewable Energy“, „GE Power“ ir „GE Digital“, – kuris bus atskirtas 2024-ųjų pradžioje.

Likęs bendrovės branduolys, išlaikysiantis „General Electric“ pavadinimą, daugiausia dėmesio skirs aviacijos sektoriui.

„Šiandien yra lemiama akimirka bendrovei „General Electric“ ir mes esame pasirengę“, – kalbėjo bendrovės valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Lawrence'as Culpas, kuris liks vadovauti naujajai aviacijos grupei.

„Sukūrus tris pramonėje pirmaujančias pasaulines įmones, kiekvienai jų bus naudingas didesnis dėmesys, pritaikytas kapitalo paskirstymas ir strateginis lankstumas, leisiantys skatinti ilgalaikį augimą ir vertę klientams, investuotojams ir darbuotojams“, – teigė jis.

Investuotojai palankiai sutiko šią naujieną, o Volstryte „General Electric“ akcijos šoktelėjo daugiau nei 7 proc. iki 116 JAV dolerių elektroninėje prekyboje prieš atsidarant biržai.

XIX amžiaus pabaigoje Thomaso Edisono įkurta „General Electric“ laikoma JAV pramonės flagmane.

Konglomeratas veikia daugelyje sektorių – nuo ​​elektros perdavimo iki finansų, žiniasklaidos ir kompiuterių.

Nuo 2008 metų finansinės krizės smarkiai nukentėjusi įmonė pastaraisiais metais daug kartų sumažino ir restruktūrizavo savo darbuotojų skaičių ir patyrė didelių skolų.

Praėjusį mėnesį „General Electric“ pranešė apie gana patenkinamus ketvirčio rezultatus, o ypač išaugusias pajamas skaičiavo aviacijos padalinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas