Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Geotermą“ ketinama įtraukti į privatizuojamų įmonių sąrašą

Geoterminę šilumą Klaipėdoje gaminančią bendrovę „Geoterma“ ketinama įtraukti į privatizuojamų įmonių sąrašą. Investuotojams taip pat ketinama pasiūlyti nedidelius bendrovių „Pieno žvaigždės“, „Agrovika LT“, „Amilina“, „Kėdainių grūdai“, „Nordic Sugar Kėdainiai“ akcijų paketus.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl privatizavimo objektų sąrašo pakeitimo bus sprendžiama Vyriausybės posėdyje trečiadienį.

Pritarus privatizuojamų įmonių sąrašo pakeitimams, investuotojams būtų siūloma įsigyti 76,56 proc. „Geotermos“ akcijų, kurias šiuo metu patikėjimo teise valdo Turto bankas. Dar 23,44 proc. „Geotermos“ akcijų priklauso valstybės energetikos holdingui „Lietuvos energija“ priklausančiai „Lietuvos energijos gamybai“.

„Geotermos“ akcijos anksčiau jau buvo įtrauktos į privatizavimo sąrašą, tačiau 2013-ųjų balandį iš jo buvo išbrauktos. Neprivatizuoti „Geotermos“ tuomet prašė opozicinės Tėvynės sąjungos narys, parlamentaras Jurgis Razma, kuris teigė, kad bendrovės išsaugojimas valstybės rankose svarbus ir mokslo tyrinėjimams.

Pernai „Geotermos“ pardavimo pajamos sumenko 40,2 proc. iki 1,252 mln. eurų, bendrovės grynieji nuostoliai sumažėjo 20,5 proc. 369,2 tūkst. eurų. Pernai bendrovėje vidutiniškai dirbo 15 žmonių.

Į privatizavimo sąrašą ketinama įtraukti Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro valdomus 0,07 proc. „Pieno žvaigždžių“, 0,04 proc. „Agrovikos LT“, 0,001 proc. „Amilinos“, 0,006 proc. „Kėdainių grūdų“ ir 0,03 proc. „Nordic Sugar Kėdainiai“ akcijų paketus, Kūno kultūros ir sporto departamento valdymus 100 proc. bendrovės Respublikinė mokomoji sporto bazė akcijų, Šilalės rajono savivaldybei priklausančius 100 proc. Šilalės knygyno akcijų.

Iš šio sąrašo siūloma išbraukti bendrovę „Autoūkis“, kurią šių metų rugsėjį už 1,2 mln. eurų įsigijo Vilniuje registruota įmonė „Tripod Capital“, taip pat kelis kartus nesėkmingai bandytus privatizuoti Šiaulių turgų ir Jurbarko autobusų parką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas