Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geriausius verslus įkūrę mokiniai keliaus į „Expo 2020“ Dubajuje: 20 bilietų dovanoja V.Lašas, prisijungti kviečia kitus verslininkus

Į spalio mėnesį prasidėsiančią tarptautinę parodą Dubajuje „Expo 2020“ šiemet išskris apie 20 moksleivių iš Lietuvos. Kurie jaunuoliai turės galimybę tarptautinėje parodoje prisijungti prie šiųmetės Lietuvos delegacijos, paaiškės gegužės 7 dieną – kelionė į Dubajų, kaip pagrindinis prizas, atiteks jaunimo verslumo ir finansinio raštingumo ugdymo organizacijos „Lietuvos Junior Achievement“ organizuojamos Nacionalinės jaunųjų bendrovių „eXpo“ nugalėtojams, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Lietuvos Junior Achievement“ valdybos pirmininkas V.Lašas, kurio iniciatyva ir lėšomis šiemet apie 20 mokinių išskris į tarptautinę parodą, kreipiasi į šalies verslininkus, ragindamas juos prisijungti ir finansiškai prisidėti prie sumanymo. „Kviečiu verslo atstovus prisijungti prie mūsų – suteikti galimybę išvykti į parodą Dubajuje ir daugiau gabių moksleivių. Tai jaunuoliams bus puiki proga įgyti globalios patirties, o mums – paskatinti jaunąją lyderių kartą drąsiau svajoti ir siekti savo ambicingų tikslų“, – sako V.Lašas.

Galimybė įgyti verslumo patirties

„Lietuvos Junior Achievement“ programos „AcceleratorX“ mestą iššūkį dar mokykloje realizuoti savo idėjas ir įkurti verslą per šiuos mokslo metus iš viso priėmė beveik 1 tūkst. mokinių iš 102 šalies mokyklų. Jie įkūrė net 204 jaunąsias bendroves. Bendrovės lėšas savo produktų gamybai rinko platindamos akcijas ir bendrai pritraukė per 20 tūkst. eurų investicijų.

Konkurse šiemet dalyvaujančios moksleivių komandos turi įveikti du etapus: pateikti bendrovės veiklos ir finansų ataskaitas, o į geriausiųjų jaunųjų bendrovių dešimtuką atrinktos komandos turės savo produktą ar paslaugą pristatyti vaizdo skambučio metu vertinimo komisijos nariams, atsakyti į jų klausimus. Nacionalinio geriausių moksleivių verslų konkurso finalininkai paaiškės ir bus apdovanoti gegužės 7 dieną. Pirmąją vietą finaliniame „AcceleratorX“ konkurse laimėjusi mokinių komanda šaliai atstovaus Lietuvoje vykti turėjusiame, tačiau šiemet į nuotolį persikėlusiame tarptautiniame „JA Europe Company of the Year 2021“ moksleivių verslumo konkurse.

Verslininkas V.Lašas sako, kad pagrindinis prizas – kelionė į Dubajuje vyksiančią tarptautinę parodą „Expo 2020“ – kuris atiteks trims geriausioms šių metų komandoms, yra unikali galimybė praplėsti antreprenerystės patirtį.

„Mokymasis yra neatsiejamas nuo kelionių, susitikimų su įvairiais žmonėmis, kitų kultūrų pažinimo, įkvepiančių žmonių pavydžių bei dalijimosi savo patirtimi. Savo dalyvavimu tarptautinėje parodoje Dubajuje norime parodyti, kad Lietuva yra smalsi šalis, o mūsų jaunimas – talentingas, kupinas kūrybingų idėjų bei noro mokytis ir tobulėti“, – sako V.Lašas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vladas Lašas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vladas Lašas

Lėšų tikimasi prisitraukti iš privačių rėmėjų

Pernai dėl COVID-19 pandemijos metams atidėta tarptautinė paroda veiks pusmetį – nuo šių metų spalio iki 2022-ųjų kovo pabaigos. Nors ji vyks 2021-2022 metais, tačiau pavadinimo nuspręsta nekeisti – ji šiemet vadinsis „Expo 2020“. Lietuvos pasirengimą parodai koordinuoja ir organizuoja Aplinkos ministerija, parodai ruošiamasi jau trejus metus – Lietuvos paviljonas jau pastatytas, šiuo metu baigiami jo įrengimo darbai.

Lietuvos pasirodymui „Expo 2020“ parodoje planuojama skirti apie 3 mln. eurų, kurie bus skirti paviljono statyboms, išlaikymui, teminiams, kultūriniams renginiams, nacionalinei dienai, talentų nuvežimui ir pristatymui.

Moksleivių dalyvavimui reikalingas lėšas tikimasi surinkti iš privačių rėmėjų.

„Šiais metais Dubajuje vyksiančios parodos tema – „Sujunkime protus, kurkime ateitį“. Parodoje įvairių sričių verslai kalbės apie naujojo pasaulio galimybes, tvarumą ir judumą. Labai tikiuosi, kad kūrybingiausieji praktinio verslumo ugdymo programos dalyviai galės pasisemti neįkainojamų žinių ir patirties. Didžiuojuosi mūsų jaunimu, kuris mąsto globaliai, drąsiai eksperimentuoja, atsisako stereotipų ir drąsiai kuria savo bei Lietuvos ateitį“, – sako V.Lašas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas