Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Google“ ir „Facebook“ pristatė naujo povandeninio interneto kabelio Azijoje projektą

„Google“ ir „Facebook“ pirmadienį pristatė naujo povandeninio interneto kabelio, sujungsiančio Singapūrą, Japoniją, Guamą, Filipinus, Taivaną ir Indoneziją, tiesimo planus.
„Google“
„Google“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Abrikosu“ (angl. Apricot) pavadintas projektas apima planus nutiesti maždaug 12 tūkst. kilometrų ilgio kabelį, kuris bus pradėtas eksploatuoti 2024 metais, jei bus gauti reguliuotojų leidimai, pažymėjo bendrovės atskiruose pareiškimuose.

Projektas „suteiks labai reikalingus interneto pajėgumus, prieinamumą ir patikimumą plėtojant ryšį Azijos ir Ramiojo vandenyno regione“, – teigė „Facebook“ inžinerijos skyriaus vadovas Nico Roehrichas.

„Kabelis „Apricot“ atspindės mūsų pastangas plėsti pasaulinę tinklo infrastruktūrą ir geriau aptarnauti daugiau nei 3,5 mlrd. žmonių visame pasaulyje, kurie kas mėnesį naudojasi mūsų paslaugomis“, – pridūrė N.Roehrichas.

Šių metų pradžioje bendrovės paskelbė apie kitą kabelių tiesimo projektą, pavadintą „Aidu“ (angl. Echo), kuris sujungs JAV, Singapūrą, Guamą ir Indoneziją.

„Echo“ ir „Apricot“ kabeliai – tai vienas kitą papildančios povandeninių laivų sistemos, kurios leis sukurti įvairius ryšio kanalus į Aziją ir iš jos, įskaitant unikalius maršrutus per Pietų Aziją, užtikrinant žymiai didesnį „Google Cloud“ ir skaitmeninių paslaugų atsparumą“, – teigė „Google Cloud“ viceprezidentas Bikashas Koley.

„Kartu šie projektai suteiks Azijos įmonėms ir startuoliams prieigą prie greitesnio, didesnio ir didesnio atsparumo ryšio tarp Pietryčių ir Šiaurės Azijos bei JAV“, – pridūrė B.Koley.

„Google“ ir „Facebook“ šiais metais sustabdė povandeninio kabelio, kuris būtų sujungęs Kaliforniją ir Honkongą, planus dėl įtampos tarp JAV ir Kinijos.

Praėjusiais metais JAV teisingumo departamentas rekomendavo „Google“ ir „Facebook“ aplenkti Honkongą tiesiant kabelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas