Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ siūlo sprendimus, kad išvengtų papildomų ES baudų dėl „Android“

JAV technologijų milžinė „Google“, kurią Briuselis apkaltino piktnaudžiavimu dominuojančia savo operacinės sistemos „Android“ padėtimi mobiliųjų įtaisų rinkoje, oficialiai pasiūlė sprendimus, kad išvengtų papildomų Europos Sąjungos (ES) baudų.
„Google Android“ talismanas
„Google Android“ talismanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Liepos mėnesį Europos Komisija „Google“ skyrė didžiausią Sąjungos istorijoje 4,34 mlrd. eurų baudą ir JAV technologijų milžinei liepė per 90 dienų pakeisti savo praktiką.

Briuselis tuomet pareiškė, kad „Google“ naudojasi beveik monopoline „Android“ padėtimi, kad padidintų naudojimąsi savo paieškos sistema ir naršykle.

„Google“ apskundė Komisijos sprendimą, tvirtindama, kad ES kaltinimai yra nepagrįsti. Tačiau antradienį bendrovė pareiškė, jog vykdys sprendimą, kad išvengtų papildomų baudų.

„Europos Komisijai patvirtinome, kaip vykdysime jos neseniai priimtą sprendimą dėl „Android““, – pareiškė „Google“ atstovas spaudai Briuselyje Alas Verney.

„Google“ savo tinklaraštyje paskelbė įrašą, kuriame pateikė išsamią informaciją apie sprendimą.

Bendrovė pareiškė, jog pakeis dabartinę praktiką ir išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių gamintojams, tokiems kaip „Samsung“ ir „Huawei“, be telefonų, pritaikytų „Android“, leis kurti ir šiai sistemai nepritaikytus įtaisus.

Be to, įtaisų gamintojai dabar turės mokėti nenurodytą licencijos mokestį, kad turėtų prieigą prie „Google“ programėlių, tokių kaip „Gmail“ ar „Youtube“, kurios nebus siūlomos kartu su itin paplitusia „Google Search App“ ar naršykle „Chrome“.

„Google“ atsisakė nurodyti to mokesčio dydį. Bendrovė taip pat nepateikė jokios informacijos apie tai, ar gamintojai tą mokestį užkraus vartotojams.

Praėjusią savaitę „Google“ apskundė Europos Komisijos skirtą baudą. Bendrovė pareiškė, kad „Android“ „visiems užtikrino didesnį, o ne mažesnį pasirinkimą“.

Tačiau tuo atveju, jeigu „Google“ neįvykdytų Komisijos sprendimo, jai galėtų būti skirtos papildomos baudos, kurios galėtų sudaryti iki 5 proc. jos patronuojančiosios įmonės „Alphabet“ vidutinės dienos apyvartos visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento