Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Graikijos viešojo transporto sektoriaus darbuotojai surengė 24 valandų streiką

Graikijos viešojo transporto sektorius antradienį patyrė veiklos sutrikimų, nes didžiausia šalies privataus sektoriaus profsąjunga organizavo 24 valandų streiką, pasipiktinusi pasiūlymais ilginti darbo savaitę.
Graikijos viešojo transporto sektoriaus darbuotojai surengė 24 valandų streiką
Graikijos viešojo transporto sektoriaus darbuotojai surengė 24 valandų streiką / „Scanpix“/AP nuotr.

Žiniasklaidos priemonės, įskaitant naujienų agentūrą ANA ir visuomeninį transliuotoją ERT, taip pat dalyvavo akcijose, kuriomis profsąjunga GSEE paragino pažymėti tradicinę Darbo dieną.

Profesinės sąjungos ir darbo organizacijos visame pasaulyje tradiciškai rengia mitingus ir eitynes ​​gegužės 1 dieną, tačiau Graikijoje profsąjungos streiką pavėlino trimis dienomis, nes šių metų data sutapo su pagal stačiatikių kalendorių švenčiamomis Velykomis.

Savo pranešime GSEE teigė, kad streiku siekiama „apsaugoti tikruosius darbuotojų poreikius“.

Nors Graikijos vyriausybė šiuo metu svarsto įstatymo dėl darbo laiko pratęsimo projektą, profsąjunga primygtinai reikalavo išlaikyti penkių dienų ir 40 valandų savaitę bei didinti darbo užmokestį už viršvalandžius.

„Šių metų Darbo dienos šventė įvyks precedento neturinčiu pandemijos ir sveikatos krizės momentu, kuri naudojama kaip pretekstas suabejoti mūsų kolektyvinėmis teisėmis, mūsų darbo valandomis, orumu darbe“, – sakoma žiniasklaidos sąjungų pranešime.

Tiek Viešojo sektoriaus darbuotojų konfederacija, tiek ADEDY ir Komunistų partija paragino surengti demonstracijas ketvirtadienį dėl darbo ministerijos įstatymo projekto.

Manoma, kad ketvirtadienį oro transportas Graikijoje taip pat patirs trikdžių, ypač „Aegean Airlines“ vykdomi vidaus skrydžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas