Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Grigiškės“ vėl bandys pritraukti kapitalo, išleidžiant naują akcijų emisiją

Apsnūdusioje Lietuvos kapitalo rinkoje sujudimas – po ilgos pertraukos rinkoje vėl sulauksime viešo akcijų siūlymo, ji šį kartą planuoja bendrovė „Grigiškės“, rašo „Verslo žinios“.
Tualetinis popierius
Tualetinis popierius / Photos.com

Dienraščio žiniomis, higieninio popieriaus, kartono ir medžio plokščių gamybos bendrovė „Grigiškės“ antrą balandžio savaitę oficialiai turėtų paskelbti apie planuojamą įgyvendinti antrinį viešą akcijų siūlymą (angl. secondary public offering, SPO).

Akcijos turėtų būti siūlomos tiek privatiems, tiek instituciniams investuotojams, o iš viso šiuo būdu ketinama pritraukti apie 10 mln. litų.

„Grigiškių“ prezidentas ir pagrindinis akcininkas Gintautas Pangonis šios informacijos trečiadienį nepatvirtino. Kol kas nieko nekomentuoja ir akcijų platinimą organizuoti turinčios finansų maklerio įmonės „Orion Securities“ atstovai.

Tai bus jau antras „Grigiškių“ bandymas pritraukti papildomo kapitalo išleidžiant naują akcijų emisiją. 2011-aisiais bendrovė planavo išleisti 10 mln. vienetų 1 lito nominalios vertės naujų akcijų. Tačiau bandymas buvo nesėkmingas, o jam koją, kaip tuomet teigė įmonės vadovybė, pakišo rinkoje prasidėjusi sumaištis dėl Graikijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas