Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Gym+“ 2022-uosius pasitiko su prestižiniu statusu ir turi naudingų patarimų pasiryžusiems sportuoti

„Kitąmet tikrai pradėsiu sportuoti“ – tokį pažadą sau bent kartą gyvenime esame davęs tikriausiai kiekvienas iš mūsų. Nors šiuos tikslus įgyvendina ne dažnas, žmonėms, kurie nestokoja pasiryžimo keisti savo gyvenimo įpročius, gerų žinių ir vertingų patarimų turi sporto klubų tinklas „Gym+“, kuris šiuos metus pasitiko su didžiausio Lietuvoje sporto klubų tinklo statusu.
Sporto klubas „Gym+“
Sporto klubas „Gym+“ / „Gym+“ nuotr.

Siekis būti arčiau klientų

Net keturis naujus sporto klubus 2021 metais atidaręs „Gym+“ metų pabaigoje tapo didžiausiu sporto klubų tinklu Lietuvoje. Šiuo metu „Gym+“ priklauso 14-a klubų, kuriuose su viena naryste sporto mėgėjai gali sportuoti Klaipėdoje, Panevėžyje,Vilniuje ir Kaune.

Pasak „Gym+“ rinkodaros projektų vadovės Akvilės Macijauskaitės, sporto klubų plėtra buvo aktyviai vykdoma siekiant būti kuo arčiau klientų bei suteikti jiems sąlygas tinkamai sportuoti arčiau namų.

„Žmonėms, kurie nori keisti savo gyvenimo ritmą ir pradėti aktyviau sportuoti svarbu pasirinkti sporto klubą, kuris būtų arčiausiai jų gyvenamosios vietos. Juk motyvacija sportuoti daug greičiau mažėja, kuomet į sporto klubą reikia keliauti per automobilių spūstis ar važiuoti viešuoju transportu esant prastoms oro sąlygoms. Todėl ieškodami naujų erdvių tinklo plėtrai didelį dėmesį skyrėme jų lokacijai. Dauguma naujų „Gym+“ sporto klubų atsidarė patogiose lokacijose bei veikia visą parą, tad kiekvienas norintis sportuoti čia gali pats laisvai rinktis sau patogų sportui laiką“, – kalbėjo „Gym+“ tinklo atstovė.

Kaip teigia „Gym+“ rinkodaros projektų vadovė, visose tinklo sporto klubuose kiekvienas sau davęs pažadą šiemet būti fiziškai aktyvesniu turės tikrai platų veiklų pasirinkimą.

„Kiekviename mūsų sporto klube nariai ras ne tik naujausius treniruoklius ir kvalifikuotus sporto trenerius, bet ir soliariumų ar pirčių kompleksus. Paskutiniai du nauji atidaryti klubai Vilniuje (Vytauto Pociūno g. 8) ir Klaipėdoje (Vingio g. 31) gali drąsiai būti vadinami moderniausiais Lietuvoje. Juose pagal naujausias technologines tendencijas įrengtos erdvios grupinių treniruočių salės, kuriose moderniausia Lietuvoje šviesos ir garso sistema kiekvienam sportuojančiam leis pasijusti lyg smagiame vakarėlyje“, – teikė „Gym+“ atstovė Akvilė.

Sportuoti skatina ne tik pažadai, bet ir kintantis požiūris

Prieš dvejus metus JAV atlikta apklausa parodė, kad beveik 50 proc. respondentų sudarinėdami simbolinius naujų metų pasižadėjimų sąrašus, pirmojoje sąrašo vietoje nurodydavo tikslą didinti savo fizinį aktyvumą.

Žmonių intencijas sveikiau gyventi atspindi ir įvairiose pasaulio šalyse nuo 10 iki 20 proc. sausį išaugantys sporto klubų abonementų pardavimai.

Pasak „Gym+“ tinklo atstovės Akvilės, lietuviai pasauliniame kontekste nėra išimtis, o sausio mėnesį klientų pagausėjimas juntamas beveik visuose tinklo sporto erdvėse.

„Didesnis klientų pagausėjimas sausį visuomet juntamas Vilniuje ir Kaune, nes šiuose miestuose turime didžiausią sporto klubų skaičių. Tačiau naujametinių klientų prieaugiu šiemet džiugina ir naujas sporto klubas Klaipėdoje, bei nustebino gausus panevėžiečių noras sportuoti. Matydami šias tendencijas galime teigti, kad lietuviams naujieji metai tampa šiokiu tokiu atskaitos tašku pokyčiams fizinio aktyvumo srityje“, – teigė „Gym+“ rinkodaros projektų vadovė.

„Gym+“ nuotr./Sporto klubas „Gym+“
„Gym+“ nuotr./Sporto klubas „Gym+“

Visgi, tinklo atstovės teigimu, dažnesnį žmonių pasirinkimą sportuoti lemia ne tik naujųjų metų pasižadėjimai, bet ir kintantis visuomenės požiūris į sveikatą bei didesnis sporto paslaugų prieinamumas.

„Pastaruosius keletą metų galima pastebėti tendencijas, kad sportas tampa vis svarbesne dalimi kiekvieno lietuvio gyvenime. Manome, kad įtakos tam turėjo ir labiau prieinama abonementų kaina. Be to, keičiasi ne tik norinčiųjų sportuoti skaičius, bet ir jų identitetas. Žmonės vis labiau suvokia, jog sportas nebūtinai skirtas tik nepriekaištingų kūno linijų palaikymui. Fizinė veikla gali būti ir savotiška meditacijos, atsipalaidavimo priemonė, ištvermės ar probleminių kūno sričių stiprinimas bei valios ugdymas“, – mintimis dalinosi Akvilė.

Stipresnei motyvacijai – individualus planas ir grupinės treniruotės

Visgi, kaip rodo JAV atliktų tyrimų duomenys, tik apie 18 proc. sausį į sporto klubus užsirašiusių klientų juose lankėsi reguliariai ilgiau nei mėnesį.

Kaip teigia „Gym+“ sporto klubo treneris Edgaras Lukoševičius, išlaikyti didesnę motyvaciją sportuoti gali padėti tinkamos sau sportinės veiklos pasirinkimas. Pasak specialisto, prieš pradėdami sportuoti žmonės pirmiausiai turėtų sau atsakyti į kelis esminius klausimus.

„Prieš pradėdami sportuoti ar užsiimti kita fizine veikla, pirmiausia atsakykite sau į klausimą, kodėl jums to reikia. Galbūt sprendimui pradėti sportuoti įtakos turėjo tam tikri kūno skausmai ar prasta bendra savijauta, o gal norite atsikratyti papildomų kilogramų ir padailinti kūno linijas. Kai atsakysite į šį klausimą, išsikelkite sau asmeninius tikslus. Tikslingai išsikelti tikslai padės pasirinkti ir tinkamą fizinę veiklą“, – pastebėjimais dalinosi „Gym+“ klubų tinklo treneris E.Lukoševičius.

„Gym+“ nuotr./Sporto klubas „Gym+“
„Gym+“ nuotr./Sporto klubas „Gym+“

Trenerio teigimu, pradėti didinti fizinį aktyvumą ir pratinti kūną prie sporto rutinos galima ir itin paprastais būdais.

„Pradėti sportuoti reikia labai savęs neįspaudžiant į kampą ar kažkokius griežtus rėmus. Jūsų sportas gali prasidėti nuo paprasčiausio pasivaikščiojimo gryname ore ar pasivažinėjimo dviračiu. Pradžioje tam skirkite po keliolika minučių per dieną, kelis kartus per savaitę ir nuosekliai didinkite užsiėmimų krūvį. Užsiimkite fizine veikla po truputį. Leiskite savo kūnui bei protui adaptuotis. Įsivertinkite ir tai, kad rezultatai ateis po mažu“, – teigė „Gym+“ specialistas.

Visgi jei žmogus yra linkęs pradėti fiziškai aktyvesnį gyvenimą nuo sporto klubo, pirmiausia, pasak Edgaro, jis turėtų kreiptis į sporto klube dirbančius profesionalus dėl asmeninio fizinio plano sudarymo.

„Jeigu jau nusprendėte pradėti aktyviai sportuoti sporto klube, pirmiausia rekomenduočiau kreiptis į kompetentingą asmeninį trenerį ar kineziterapeutą, kuris įvertintų jūsų kūno būklę. Jums turėtų būti atliktas funkcinių judesių vertinimas, parodantis raumenų lankstumą, sąnarių judrumą, raumenų stabilumą bei judesio kokybę. Nuo šio testo rezultatų priklausys jūsų tolimesnis fizinis aktyvumas. Specialistas, atsižvelgdamas į testo rezultatus, parinks tinkamą fizinio aktyvumo krūvį ir rekomenduos būtent jums tinkančius pratimus.“, – teigė E.Lukoševičius.

Pasak specialisto, pradedantiems sportuoti žmonės būtų pravartu išbandyti ir grupines treniruotes.

„Gym+“ nuotr./Sporto klubas „Gym+“
„Gym+“ nuotr./Sporto klubas „Gym+“

„Kalbant apie grupines treniruotes, jos tikrai gali padėti išlaikyti motyvaciją sportui. Didelė treniruočių pasiūla ir įvairovė tikrai leis kiekvienam rasti sau tinkančių treniruočių. Užvedanti muzika, nepasiduoti skatinantis treneris, gera nuotaika, bendraminčiai, siekiantys panašių tikslų – visa tai gali padėti pasiekti pageidaujamų rezultatų. „Gym+“ nariai turi plačias galimybes pasirinkti sau tinkamiausias treniruotes pagal jų intensyvumą. Žemo intensyvumo treniruočių mėgėjai gali rinktis Yoga, Power Pilates, Kalanetikos, Slow&Strong, Press/Back treniruotes. Vidutinio intensyvumo kategorijoje siūlome Gymplius Pump, Zumba, Booty Builder, Body Sculpt užsiėmimus. O tie, kurie mėgsta itin rimtus sportinius iššūkius, gali išbandyti H.I.I.T, Cross Training bei Circle Training programas“, – pastebėjimais dalinosi „Gym+“ treneris E.Lukoševičius.

Žiema – draugiškas metas klientų piniginėms

„Gym+“ sporto klubų tinklo rinkodaros projektų vadovės A.Macijauskaitės teigimu, žmonės neturėtų prisirišti prie konkretaus laikotarpio, jei jų mintyse kirba mintis pradėti sportuoti. Visgi žiemos sezonas, kalbant apie siekį pradėti aktyvesnį gyvenimo būdą, turi savų privalumų.

„Jei žmogus jaučia padidėjusią motyvaciją pradėti sportuoti, labiau rūpinti savo sveikata, geriau tai pradėti daryti iš karto, nelaukiant Naujųjų metų, gimtadienio, pirmadienio ar kitos išskirtinės progos. „Gym+“ po naujųjų metų paleido kampaniją „Stiprink presą, ne stresą“, kuria kviečiame žmones su neigiamomis emocijomis kovoti aktyvia fizine veikla. Juk šiandieninėje mūsų aplinkoje tikrai netrūksta emocinių dirgiklių, kurie veikia mūsų tiek fizinę, tiek psichologinę sveikatą. Remiantis savo ilgametę patirtimi, galime drąsiai pasakyti, kad fizinė veikla ir sportas yra viena iš efektyviausių priemonių padedanti kovoje su slogiomis mintis ir šaltojo sezono metu dažnai lydinčiomis depresinėmis nuotaikomis“, – teigė A.Macijauskaitė.

Pasak Akvilės, iki vasario 15d. nauji „Gym+“ klientai gali pasinaudoti išskirtiniu pasiūlymu ir pusės metų trukmės klubo abonementus su viskas įskaičiuota, gali įsigyti net 40 proc. pigiau.

Daugiau apie „Gym+“ akciją ir pasiūlymus galima sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas