Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

H.Kuroda: bankai gali padėti kovoti su klimato kaita, bet jų įgaliojimai nesikeičia

Pasaulio centriniai bankai savo pinigų politika gali prisidėti prie kovos su klimato kaita, bet tai nereiškia, kad jų įgaliojimai keičiasi, penktadienį pareiškė Japonijos banko vadovas Haruhiko Kuroda.
Klimato kaita
Klimato kaita / 123RF.com nuotr.

„Nemanau, jog išsivysčiusių šalių centrinių bankų įgaliojimai šiuo metu keistųsi“, – pareiškė jis per spaudos konferenciją, surengtą pasibaigus centrinio banko dviejų dienų posėdžiui.

Pasak H.Kurodos, Japonijos bankas gali sumažinti su klimato kaita susijusią riziką ekonominiam stabilumui, padėdamas bankams finansuoti žalius projektus.

Japonijos centrinis bankas penktadienį paskelbė pradedantis įgyvendinti programą, pagal kurią komerciniai bankai iš centrinio banko galės skolintis lėšų su klimatu susijusius projektus vykdančių bendrovių finansavimui ir šioms paskoloms centrinis bankas taikys nulinę palūkanų normą.

Be to, Japonijos bankas pranešė, jog pirks kitų valstybių leidžiamas žaliąsias obligacijas.

„Žaliųjų obligacijų apimtis pasaulio rinkoje didėja ir ši tendencija greičiausiai vyraus ir toliau“, – pažymėjo centrinis bankas.

Europos Centrinis Bankas (ECB) savo svetainėje skelbia, kad ieško būdų, kaip galėtų veiksmingai prisidėti prie kovos su klimato kaita. Tuo tarpu JAV federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovas Jerome‘as Powellas yra sakęs, kad JAV centrinis bankas, spręsdamas dėl tolesnės savo pinigų politikos krypties, į klimato klausimus tiesiogiai neatsižvelgia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas