Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongo reguliuotoja skyrė 350 mln. JAV dolerių baudą „Goldman Sachs“

Honkongo vertybinių popierių priežiūros tarnyba pasauliniam finansų milžinui „Goldman Sachs“ ketvirtadienį skyrė 350 mln. JAV dolerių baudą dėl banko vaidmens skandale, susijusiame su Malaizijos valstybiniu investiciniu fondu „1Malaysia Development Bhd“ (1MDB).
Ekonomika
Ekonomika / 123RF.com nuotr.

„Goldman Sachs Asia“ leido atsirasti „rimtiems trūkumus ir valdymo priežiūros, rizikos, atitikties reikalavimams ir kovos su pinigų plovimu kontrolės spragoms“, pranešė Honkongo vertybinių popierių ir ateities sandorių komisija.

Reguliuotoja pridūrė, kad bankas sutiko su išvadomis, todėl buvo nedelsiant priimtas sprendimas dėl drausminės nuobaudos.

Pasak reguliuotojos, „Goldman Sachs“ negebėjimas užtikrinti kontrolės prisidėjo prie 2,6 mlrd. JAV pasisavinimo iš 6,5 mlrd. JAV dolerių sumos, kurią 1MDB surinko trijuose obligacijų aukcionuose 2012 ir 2013 metais.

„Goldman Sachs Asia“ iš 1MDB obligacijų aukų gavo 210 mln. JAV dolerių – arba 37 proc. visų pajamų – ir tai buvo didžiausia dalis, tekusi įvairiems „Goldman Sachs“ subjektams.

Reguliuotojos tyrime padaryta išvada, kad „Goldman Sachs Asia“ leido rinkti lėšas toliau, nepaisant to, kad buvo gauta daugybė įspėjimų, į kuriuos nebuvo kreipiamas pakankamas dėmesys.

Pasak žiniasklaidos pranešimų, kuriuose cituojami su klausimu susipažinę šaltiniai, susitarimas užbaigs baudžiamąją bylą dėl korupcijos, susijusios su Malaizijos vyriausybės investiciniu fondu.

Teisingumo departamentas pranešė, kad 2009–2015 metais Fondo aukšto lygio pareigūnai ir padalinių darbuotojai pasisavino daugiau nei 4,5 mlrd. JAV dolerių Fondo lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas