Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

HSBC dėl smukusio pelno kaltina neapibrėžtumą dėl Kinijos ir „Brexit“

Bankininkystės milžino HSBC pelnas pirmąjį pusmetį krito 29 proc. ir tai, pasak banko, lėmė kintamumą pasaulio rinkose gerokai padidinęs neapibrėžtumas dėl Kinijos ekonomikos augimo perspektyvų ir dėl Didžiosios Britanijos ateities Europos Sąjungoje (ES).
HSBC bankas
HSBC bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Banko ikimokestinis pelnas neramųjį pirmąjį pusmetį sumažėjo nuo 13,6 mlrd. JAV dolerių tuo pat laikotarpiu pernai iki 9,7 mlrd. JAV dolerių, arba 32 centų akcijai. Įplaukos smuko 10,5 proc. iki 29,5 mlrd. JAV dolerių.

Bankas taip pat patikino, kad „audrą“, kurią sukėlė vadinamasis „Brexit“ – britų priimtas sprendimas pasitraukti iš ES, – jis atlaikė „saugiai“.

Tačiau banko valdybos pirmininkas Douglasas Flintas sako, kad, Londonui rengiantis deryboms dėl išstojimo iš ES, verslas Didžiojoje Britanijoje dabar žengia į naują erą.

„Akivaizdu, kad žengiame į padidėjusio neapibrėžtumo laikotarpį, kuriuo ekonominę riziką nustelbs politiniai ir geopolitiniai įvykiai“, – pareiškė jis.

D. Flinto nuomone, nustatyti naujas prekybos su ES ir pasauliniais partneriais sąlygas bus „sudėtinga ir tai pareikalaus daug laiko“.

Sunkius laikus prognozuoja ir banko generalinis direktorius Stuartas Gulliveris. Jo teigimu, kintamumas „kurį laiką greičiausiai tęsis“.

HSBC grynasis pelnas pirmąjį pusmetį taip pat sumažėjo – 28 proc. iki 6,91 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito