Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Huawei“ pajamos šiais metais sumenko beveik trečdaliu

Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ penktadienį pranešė, kad jos metinės pajamos, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo beveik trečdaliu.
„Huawei“ iškaba
„Huawei“ iškaba / „Scanpix“ nuotr.

Bendrovės pajamos šiais metais sumenko 29 proc., palyginti su 2020-aisiais, iki 634 mlrd. juanių (99,5 mlrd. JAV dolerių), pranešė šiuo metu bendrovės valdybai pirmininkaujantis Guo Pingas.

„2021 metais, nepaisant visų išbandymų, sunkiai dirbome, kad sukurtume apčiuopiamą vertę savo klientams ir vietos bendruomenėms“, – kabėjo Guo Pingas.

„Pagerinome savo veiklos kokybę ir efektyvumą ir tikimės, kad metus užbaigsime pasiekę iš viso 634 mlrd. juanių pajamas.“

Jis pridūrė, kad telekomunikacijų operatorių segmentas „išliko stabilus“, o „bendra veikla atitiko įmonės prognozes“.

„Huawei“ pajamos 2021 metais sumažėjo iš dalies dėl pigių telefonų prekių ženklo „Honor“ atskyrimo, kuris buvo parduotas praėjusių metų pabaigoje, taip pat įtakos turėjo JAV taikomos sankcijos.

„Huawei“ nėra listinguojama, o pranešime nebuvo pateikta jokios kitos smulkesnės finansinės informacijos.

Guo Pingas pažymėjo, kad bendrovė eina „nelygiu, bet naudingu keliu“ ir pridūrė, kad 2022 metais laukia „nemažai iššūkių“.

Kilę sunkumai paskatino „Huawei“ nieko nelaukiant pereiti prie naujų verslo krypčių, įskaitant įmonių kompiuteriją, nešiojamus įrenginius ir sveikatos technologijas, išmaniųjų transporto priemonių technologijas ir programinę įrangą.

Šį mėnesį bendrovė pristatė naują sulankstomą telefoną ir pranešė, kad 220 mln. „Huawei“ įrenginių jau naudojama bendrovės operacinė sistema „HarmonyOS“.

Grupė yra didžiausia pasaulyje telekomunikacijų tinklo įrangos tiekėja ir buvo metas, kai kartu su „Apple“ ir „Samsung“ ji įėjo į didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų trejetuką.

Spalio mėnesį bendrovė pranešė, kad jos pardavimų apimtys sausio–rugsėjo mėnesiais sumažėjo 32 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas