Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ pateikė skundą dėl finansų direktorės ekstradicijos iš Kanados į JAV

Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ finansų direktorės ir įmonės įkūrėjo dukros Meng Wanzhou, kurią Jungtinės Valstijos kaltina sukčiavimu, advokatai pateikė pareiškimą teismui, kuriame paragino Kanados vyriausybę nedelsiant nutraukti mėginimą įvykdyti ekstradicijos procesą, ketvirtadienį pranešė „CTV News“.
Meng Wanzhou
Meng Wanzhou / „Scanpix“/AP nuotr.

„Huawei Canada“ atstovas pranešė, kad skundas buvo paduotas lapkričio 13 dieną. Jame teigiama, jog mėginimai perduoti Meng Wanzhou Jungtinėms Valstijoms „neatitinka apsaugos nuo dvigubos baudžiamosios atsakomybės taisyklių, nustatytų Kanados ekstradicijos įstatyme“.

Nurodoma, kad remiantis šiuo įstatymu ir norint išduoti asmenį kitai šaliai, nusikaltimas, kuriuo kaltinamas toks asmuo, turi būti pripažįstamas nusikaltimu abiejose valstybėse.

„Huawei“ finansų direktorė buvo sulaikyta 2018 metų gruodžio 1 dieną Vankuverio oro uoste JAV prašymu, o vėliau paleista už užstatą.

Jungtinės Valstijos kaltina bendrovės atstovę sukčiavimu ir JAV sankcijų Iranui pažeidimu.

Kanada taip pat yra įvedusi sankcijas Iranui, tačiau Meng Wanzhou teisininkai virtina, kad suėmimo metu galiojusios Kanados sankcijos nebuvo lygiavertės Jungtinių Valstijų taikomomis sankcijomis.

Be to, jie tvirtina, kad nėra jokių įrodymų, jog kas nors būtų patyręs nuostolių dėl įtariamų Meng Wanzhou veiksmų. Pažymima, kad padaryta žala yra būtina sąlyga Kanadoje, norint pateikti baudžiamąjį kaltinimą dėl sukčiavimo.

Meng Wanzhou ekstradicijos procesą numatyta pradėti sausio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas