Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Huawei“ pranešė apie rekordinį grynąjį pelną 2021 metais

Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ pirmadienį pranešė apie rekordinį 2021 metų grynąjį pelną, pasiektą nepaisant stipraus JAV sankcijų poveikio.
„Huawei“
„Huawei“ / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 „Huawei“ Pelnas

Bendrovė pateko į JAV ir Kinijos priešpriešą prekybos ir technologijų srityje, o buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija ėmėsi griežtų veiksmų prieš įmonę, paaiškindama tokius žingsnius kibernetinio saugumo sumetimais ir šnipinėjimo grėsme.

„Huawei“ finansų vadovė Meng Wanzhou, kuri taip pat yra įmonės įkūrėjo milijardieriaus Ren Zhengfei duktė, pasirodė spaudos konferencijoje Šendžene, kad pirmą kartą paskelbtų bendrovės metinius rezultatus nuo tada, kai 2018 metais buvo sulaikyta Kanadoje pagal JAV išduotą orderį.

„Huawei“ pernai uždirbo 113,7 mlrd. juanių (17,8 mlrd. JAV dolerių) grynąjį pelną – 76 proc. daugiau nei per metus, tačiau pajamos sumažėjo maždaug 29 procentais.

„Nepaisant pajamų mažėjimo 2021 metais, mūsų galimybės uždirbti pelną ir generuoti pinigų srautus didėja ir mes galime geriau susitvarkyti su neapibrėžtumu“, – sakoma pirmadienį paskelbtame Meng Wanzhou pranešime.

Bendrovė savo pelningumą sieja su „patobulintu produktų portfeliu ir efektyvesne vidaus veikla“, o grynojo pelno marža išaugo net neįskaitant pelno, gauto pardavus pigių telefonų prekių ženklą „Honor“.

Telekomunikacijų tinklų įrangos ir išmaniųjų telefonų tiekėjos „Huawei“ padėtis pasunkėjo nuo tada, kai 2018 metasi D.Trumpas pradėjo kampaniją, skirtą apriboti įmonės prieigą prie amerikietiškų technologijų.

Praėjusiais metais „Huawei“ pajamos iš vartotojams skirtų prekių siekė 243 mlrd. juanių – beveik 50 procentų mažiau nei 2020 metais.

Vietoj to „Huawei“ siekė sustiprinti kitas savo verslo dalis, sutelkdama dėmesį į Kinijos rinką ir diversifikuodama veiklą, kartu plėtodama tokias veiklos sritis kaip įmonių bei debesų kompiuterija bei segmentai, susiję su 5G tinklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas