Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 19

Į „BaltCap“ investavę pensijų fondų valdytojai svarstys „visus variantus“: ar jie galėtų pasitraukti?

Į „BaltCap Infrastructure Fund“ investavusių SEB ir „Swedbank“ pensijų fondų vertė dėl Šarūno Stepukonio galimai pasisavintų lėšų sumažėjo 3,16 mln. eurų. Pensijų fondai tuo nėra patenkinti – 15min jie komentavo, kad laukia infrastruktūros fondo rezultato audito ir kompensacijos plano, o tada imsis priemonių. Atsiimti savo investicijas iš „BaltCap“ valdomo fondo anksčiau laiko gali būti neįmanoma – vis dėlto gali būti, jog sutartis leidžia tam tikras tolesnės veiklos korekcijas, 15min nurodė kalbinti finansų ekspertai.
Pensijų fondai
Pensijų fondai / 15min.lt fotomontažas

Kaip jau skelbta, SEB banko ir „Swedbank“ valdomų pensijų fondų grynųjų aktyvų vertė dėl „BaltCap“ įvykių gruodžio pabaigoje sumažėjo 3,16 mln. eurų, pranešė Lietuvos bankas.

Šie du fondai, kaip ir keletas Estijos pensijų fondų, buvo vieni iš dalyvių, 2017 m. investavusių į „BaltCap Infrastructure Fund“. Vadinamojo uždaro tipo fondai beveik niekuomet neleidžia pasitraukti iš jo anksčiau laiko, be to, fondo pinigai jau yra suinvestuoti į jo valdomas įmones, tad tai būtų ir sudėtingas procesas techniškai.

Vis dėlto, valdytojai teigia laukiantys „BaltCap“ nuostolių kompensavimo plano, kuris bus labai svarbus investuotojams „sprendžiant dėl tolimesnių veiksmų“. Tuo tarpu 15min kalbinti finansų ekspertai nurodo, kad tokio tipo sutartyse teoriškai gali būti įtvirtinta įvairiausių papildomų sąlygų – tarp jų ir fondo valdytojo keitimas ar naujų investicijų stabdymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus