Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žinomas šefas L.Čeprackas paaiškino, kodėl uždaro „Gastronomiką“: „Dedu tašką savo „fine dining“ erai“

Pirmadienį restoranas „Gastronomika“, kuris birželį buvo įtrauktas į „Michelin“ gidą, pranešė, kad užveria duris. Jo vadovas, žinomas šefas Liutauras Čeprackas antradienį socialiniame tinkle paaiškino tokio sprendimo priežastis.
Liutauras Čeprackas pristatė naują meniu
Liutauras Čeprackas / Nerijaus Kniūkštos nuotr.

L.Čeprackas feisbuke patvirtino, kad restoranas „Gastronomika“ užsidaro visam laikui. Restoranas pakvietė svečius į 14 paskutinių vakarienių iki rugsėjo 27 dienos.

„Prieš 10 metų pradėjau, tačiau būsiu atviras – pavargau. Man ką tik suėjo 50 m., todėl nenoriu gailėtis, kad „n“ metų praleidau beprasmiškai stresuodamas, išgyvendamas dėl kolektyvo, dirbdamas tik iš idėjos.

Pavargau tikėtis, kad kovas, bus dosnesnis, nei sausis ar vasaris, o rugsėjis, spalis – dosnesnis negu liepa ir rugpjūtis...“, – rašė žinomas šefas.

Pasak jo, nors gali atrodyti, kad 1,028 mln. eurų pajamų per metus yra labai daug, „kokybė kainuoja dar daugiau ir to nepakanka, kad tokio lygio restoranas galėtų veikti“.

„Kurdamas „fine dining“ standartą Lietuvoje buvau pilnas entuziazmo ir tikėjimo, kad man pavyks, tačiau pastarųjų metų įvykiai, deja, nebuvo palankūs. Apibendrinant – edukacija daugiausiai kainuoja edukuojančiam. Atsibodo dirbti nemokamai arba į nuostolį. Ekonominės maitinimo verslo situacijos nekomentuosiu, nes kas joje dirba ir taip puikiai viską žino“, – teigė verslininkas.

Svečių įpročiai keičiasi

Jis taip pat pripažino, kad pastaraisiais metais labai keičiasi restoranų svečių įpročiai – žmonės nenori įpareigojančio vakarienės tono, degustacinės vakarienės tampa atgyvena.

„Todėl privalau keistis ir padėti tašką savo „fine dining“ erai.

Ar tai klaida ir nesėkmė? Ne, tokia yra realybė, o ne iliuzija. Tai vertinu tik kaip dar vieną patirtį ir pamoką. Permainos yra tik naujos galimybės keistis ir vėl atrasti.

Esu be galo dėkingas „Gastronomika“ komandai, kuri manimi tikėjo, su kuria kartu augome ir tobulėjome ?

Esu dėkingas visiems restorano svečiams, kurie lankėsi ir mėgavosi?

Tuo pačiu kviečiu į paskutines vakarienes „Gastronomikoje“: tuos, kurie mus mylėjo ir tuos, kurie iki šiol nežinojo, kokia buvo „Gastronomika“, – rašė L.Čeprackas.

Pakliūdavo tarp geriausių

Birželio 13 d. buvo paskelbta, kad į „Michelin“ Lietuvai skirtą gidą buvo įtraukti 34 Lietuvos restoranai, tarp jų ir „Gastronomika“.

Nors šis restoranas buvo laikomas vienu pretendentų gauti prestižinę „Michelin“ žvaigždutę, tokiu apdovanojimu pasipuošė keturi kiti restoranai. Vis dėlto patekimas į šį gidą rodo, kad restoranas yra aukštos klasės.

„Michelin“ žvaigždutėmis buvo įvertinti „Džiaugsmas“, „Pas mus“, „Demo“ ir „Nineteen18“.

Nepaisant to „Gastronomika“ visuomet būdavo laikomas vienu geriausių Lietuvos restoranų. Jis pateko į birželį taip pat pirmąkart skelbto vokietkalbei auditorijai skirto leidinio „Falstaff“ Lietuvos restoranų reitingą. Jis užėmė 8-ąją vietą tarp 75 vertintų šalies restoranų. Vietiniame reitinge „30 geriausių Lietuvos restoranų“, L.Čepracko vadovaujamas restoranas užima aukštą 6-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas