Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 13 /2021 10 18

Į „Rivonos“ pieninę investuoti milijonai – aukščiausiai produktų kokybei užtikrinti

„Rivonos“ pieninėje lankantis prieš trejus metus, nustebino modernūs pieną perdirbantys įrengimai. Pasak verslininko p.Dainiaus Dundulio, tuomet į šią įmonę nuo jos įsigijimo 2004 m. buvo investuota maždaug 10 milijonų Eurų. Plečiantis gamybos apimtims, per pastaruosius trejus metus pieninės modernizavimui skirta dar beveik du milijonai eurų.
UAB „Rivona“ pieninė
Dainius Dundulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

D.Dundulio teigimu, per trejus metus pakeista iš tiesų nemažai. „Sūrio-varškės ceche taip viską sudėliojome įrengimus, kad šiuo metu nebereikia įdėti rankinio darbo, kad varškė patektų į fasavimo įrenginį – ji ten keliauja konvejeriu. Žmogaus prisilietimo nebereikia ir tai yra labai didelis palengvinimas darbuotojams.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė

Varškės ceche anksčiau dirbdavo 10 valandų per dieną keturi žmonės, o dabar tą patį kiekį padaro šalia naujojo konvejerio dirbantys du žmonės per 4 valandas. Tai praktiškai 4 kartus greičiau ir didelis palengvinimas darbuotojams.

Lietuviško tautinio paveldo produktas – varškės sūriai – į sūrmaišius vis dar su meile dedami ir išimami rankomis, tačiau dabar surišti sūriai slegiami ir šaldomi vietoje pastatytame moderniame šaldytuve – prese, kas gerokai palengvino čia triūsiančių moterų darbą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė

Didžiausių investicijų pareikalavo modernus jogurto ir grietinės pilstymo įrenginys, kuris yra vienintelis toks Lietuvoje.

D.Dundulio teigimu, tai tikrai pasididžiavimo verta naujovė įmonėje. Įrenginys viską padaro pats - susilanksto dėžes, sudeda produktus, tad dabar tam nereikia jokio rankų darbo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė

Pasak pieninės vadovės Laimos Balionienės, naujas prietaisas leido gerokai padidinti gamybą. „Jei anksčiau mes 10 tonų išpilstydavom per 10 valandų, per 8, priklausomai nuo dydžio indelių, tai dabar mes išpilam, kaip ir pavyzdys šiandien, 16 tonų per 8 valandas“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė

Pieninė įsigijo ir naują butelių pūtimo aparatą, tad buteliai dabar gaminami vietoje, jų nereikia atsivežti iš kito tiekėjo. Modernizavus pieno pilstymo liniją, per valandą išpilstoma iki iki 3 tonų pieno. Butelius į padėklus sudeda žaismingas robotas, kurio darbą prižiūri vienas darbuotojas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė

Pieninės vadovė džiaugiasi, kad modernizuojant gamybą darbuotojai neatleidžiami, o jiems sukuriamos naujos darbo vietos, kadangi pradedami gaminti nauji produktai. Štai neseniai pradėti gaminti lydyti sūreliai – kol kas pirkėjai ragauja vieną skonį, tačiau produktą jau pamėgo, tad planuojama asortimentą išplėsti iki keturių rūšių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė

Šiemet atidarytas ir naujas 1200 kvadratų gatavos produkcijos sandėlis. Anot D.Dundulio, karšta vasara parodė, kad šis sprendimas buvo labai savalaikis, nes pirkėjus pasiekdavo tik šviežia kokybiška produkcija.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė

Sklandžią pieninės veiklą užtikrina nauja garo katilinė, kuri dalyvauja visoje pieno produktų gamyboje. Įmonės savininkas džiaugiasi, kad nauja įranga ne tik labai sklandžiai veikia, bet ir leidžia sutaupyti apie 50 procentų dujų kiekio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė

„Aš tikrai didžiuojuosi tuo, kas šiuo metu yra čia padaryta ir jau galvojame apie naujus gaminius. Manau, tik laiko klausimas, kai produkcija pasipildys tarptautiniais, nelietuviškais produktais“,-sakė D.Dundulis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./UAB „Rivona“ pieninė

Šiuo metu „Rivonos“ pieninė pradėjo bendradarbiauti su žinomu restorano „Amandus“ šefu Deivydu Praspaliausku, kuris savo patiekalų gamybai renkasi išskirtinės kokybės pieno produktus ir drąsiai rekomenduoja juos kitiems.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko receptai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko receptai

Pasak D.Praspaliausko, apsilankęs Alytuje, „Rivonos“ fabrike jis buvo nustebintas moderniais išskirtinės kokybės pieno produktų gamybos būdais. Šis apsilankymas nuėmė tolimesnę partnerystę su gamintoju ir dabar didžiosiose „Norfos“ parduotuvėse pirkėjai gali išvysti pieno produktus su šefo atvaizdu kaip aukščiausios kokybės garantu.

VIDEO: Į modernius įrengimus investuojantis verslininkas D.Dundulis: svarbiausia – produktų kokybė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais