D.Dundulio teigimu, per trejus metus pakeista iš tiesų nemažai. „Sūrio-varškės ceche taip viską sudėliojome įrengimus, kad šiuo metu nebereikia įdėti rankinio darbo, kad varškė patektų į fasavimo įrenginį – ji ten keliauja konvejeriu. Žmogaus prisilietimo nebereikia ir tai yra labai didelis palengvinimas darbuotojams.
Varškės ceche anksčiau dirbdavo 10 valandų per dieną keturi žmonės, o dabar tą patį kiekį padaro šalia naujojo konvejerio dirbantys du žmonės per 4 valandas. Tai praktiškai 4 kartus greičiau ir didelis palengvinimas darbuotojams.
Lietuviško tautinio paveldo produktas – varškės sūriai – į sūrmaišius vis dar su meile dedami ir išimami rankomis, tačiau dabar surišti sūriai slegiami ir šaldomi vietoje pastatytame moderniame šaldytuve – prese, kas gerokai palengvino čia triūsiančių moterų darbą.
Didžiausių investicijų pareikalavo modernus jogurto ir grietinės pilstymo įrenginys, kuris yra vienintelis toks Lietuvoje.
D.Dundulio teigimu, tai tikrai pasididžiavimo verta naujovė įmonėje. Įrenginys viską padaro pats - susilanksto dėžes, sudeda produktus, tad dabar tam nereikia jokio rankų darbo.
Pasak pieninės vadovės Laimos Balionienės, naujas prietaisas leido gerokai padidinti gamybą. „Jei anksčiau mes 10 tonų išpilstydavom per 10 valandų, per 8, priklausomai nuo dydžio indelių, tai dabar mes išpilam, kaip ir pavyzdys šiandien, 16 tonų per 8 valandas“.
Pieninė įsigijo ir naują butelių pūtimo aparatą, tad buteliai dabar gaminami vietoje, jų nereikia atsivežti iš kito tiekėjo. Modernizavus pieno pilstymo liniją, per valandą išpilstoma iki iki 3 tonų pieno. Butelius į padėklus sudeda žaismingas robotas, kurio darbą prižiūri vienas darbuotojas.
Pieninės vadovė džiaugiasi, kad modernizuojant gamybą darbuotojai neatleidžiami, o jiems sukuriamos naujos darbo vietos, kadangi pradedami gaminti nauji produktai. Štai neseniai pradėti gaminti lydyti sūreliai – kol kas pirkėjai ragauja vieną skonį, tačiau produktą jau pamėgo, tad planuojama asortimentą išplėsti iki keturių rūšių.
Šiemet atidarytas ir naujas 1200 kvadratų gatavos produkcijos sandėlis. Anot D.Dundulio, karšta vasara parodė, kad šis sprendimas buvo labai savalaikis, nes pirkėjus pasiekdavo tik šviežia kokybiška produkcija.
Sklandžią pieninės veiklą užtikrina nauja garo katilinė, kuri dalyvauja visoje pieno produktų gamyboje. Įmonės savininkas džiaugiasi, kad nauja įranga ne tik labai sklandžiai veikia, bet ir leidžia sutaupyti apie 50 procentų dujų kiekio.
„Aš tikrai didžiuojuosi tuo, kas šiuo metu yra čia padaryta ir jau galvojame apie naujus gaminius. Manau, tik laiko klausimas, kai produkcija pasipildys tarptautiniais, nelietuviškais produktais“,-sakė D.Dundulis.
Šiuo metu „Rivonos“ pieninė pradėjo bendradarbiauti su žinomu restorano „Amandus“ šefu Deivydu Praspaliausku, kuris savo patiekalų gamybai renkasi išskirtinės kokybės pieno produktus ir drąsiai rekomenduoja juos kitiems.
Pasak D.Praspaliausko, apsilankęs Alytuje, „Rivonos“ fabrike jis buvo nustebintas moderniais išskirtinės kokybės pieno produktų gamybos būdais. Šis apsilankymas nuėmė tolimesnę partnerystę su gamintoju ir dabar didžiosiose „Norfos“ parduotuvėse pirkėjai gali išvysti pieno produktus su šefo atvaizdu kaip aukščiausios kokybės garantu.