Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į technologijų milžinus nusitaikiusios Kinijos valdžios žvilgsnis pakrypo į „Alipay“

Kinijos valdančiajai komunistų partijai siekiant suvaldyti „nevaldomą“ technologijų milžinų augimą, šalies reguliuotojai nusitaikė į didžiausią šalyje mokėjimų programėlę „Alipay“.
„Alipay“
„Alipay“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Kinija

„Alipay“, kuri Kinijoje ir kitose Azijos šalyse, įskaitant Indiją, turi per 1 mlrd. naudotojų, buvo liepta atskirti pelningą mikropaskolų verslą, pirmadienį pranešė britų verslo dienraštis „The Financial Times“, remdamasis informuotu šaltiniu.

Šiuo metu programėlė savo naudotojams leidžia mokėti tradicine mokėjimo kortele, susieta su jų banku, arba siūlo nedideles neužtikrintas paskolas, už kurias galima nusipirkti bet ką – nuo tualetinio popieriaus iki nešiojamųjų kompiuterių.

Pasak šaltinio, Pekinas reikalauja, kad „Ant“ atskirtų kreditavimo paslaugas „Huabei“ ir „Jiebei“ į atskirą verslą, pritrauktų į jį naujų akcininkų ir šioms paslaugoms sukurtų atskirą programėlę.

Pagal Kinijos valdžios planus, naudotojų duomenis, kurie vertinami priimant sprendimą dėl paskolų išdavimo, „Ant“ turės perduoti naujam „kredito istorijų biurui“, kurį iš dalies valdys valstybė, teigia šaltinis.

„Vyriausybė mano, kad didžiųjų technologijų bendrovių monopolinę galią lemia tai, kad jos kontroliuoja duomenis, – pareiškė leidiniui finansų reguliavimo institucijoms artimas šaltinis. – Ji nori, kad tam būtų padarytas galas.“

„Alipay“ patronuojančioji bendrovė „Ant Group“ yra didžiausia Kinijoje mokėjimo paslaugų teikėja.

2020 metų lapkritį Kinijos reguliuotojai atšaukė finansinių technologijų konglomerato planuotą rekordinį 37 mlrd. JAV dolerių vertės pradinį vieša įmonės akcijų platinimą (IPO), kai jo įkūrėjas Jackas Ma (Džekas Ma), kalbėdamas finansiniame forume Šanchajuje, sukritikavo Kinijos reguliavimo institucijas už inovacijų slopinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas