Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į teismų maratoną įklimpo dar viena Tauragės savivaldybės įmonė

65 tūkstančiai eurų – tokios turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo iš Tauragės rajono savivaldybės kontroliuojamos Tauragės autobusų parko bendrovės reikalauja tauragiškių Vidos ir Vlado Palekų šeima
Tauragės autobusų stotis
Tauragės autobusų stotis / Renaldo Malycho nuotr.

Nelaimingas atsitikimas darbo vietoje, kai skaudžiai nukentėjo šios bendrovės vairuotojas V.Palekas, įvyko jau beveik prieš septynerius metus. Tačiau teismų maratonas niekaip nesibaigia. Abi pusės jaučiasi teisios ir nusileisti viena kitai neketina.

Praėjusį trečiadienį teismas atvertė su šia nelaime susijusią civilinio proceso bylą, tik jos pabaigos dar toli gražu nematyti. Jei nuostolingai dirbančiam autobusų parkui tektų atlyginti žalą buvusiam savo darbuotojui, įmonė įklimptų į dar sunkesnę finansinę padėtį. 

Nelaimingas atsitikimas, kurio metu buvo sužalotas Tauragės autobusų parko autobuso vairuotojas 61-erių metų Vladas Palekas, įvyko 2009-ųjų rugpjūčio 14-ąją. Tiesa, abi pusės apie įvykį ir tuomet, ir dabar kalba skirtingai.

Savo vyrui teismuose atstovaujanti Vida Palekienė (mat jos sutuoktinis jau senokai sunkiai serga) sako – sprogęs akumuliatorius taip sužalojo jos sutuoktiniui galvą, kad jis neteko 80 procentų darbingumo.

Moteris, kaip ir jos vyras, įsitikinusi, kad Tauragės autobusų parke buvo pažeista darbo drausmė, vairuotojai atliko pareigas, kurios privalėjo būti patikėtos kitam specialistui, o tokio tuomet įmonėje nebuvę. Todėl atsakovas teisme – ne tik Tauragės autobusų parkas, bet ir už darbų saugą atsakingas šios įmonės darbuotojas, inžinierius Rimantas Kičas.

„Jie kaltę neigia, sako, kad kaltas buvo pats mano vyras, tačiau tai netiesa. Jeigu mano vyras kaltas, tai kodėl tada už darbų saugą atsakingas darbuotojas mokėjo baudas? Jie sako, kad mano vyras savavališkai pateko į patalpą, kur buvo akumuliatorius, tačiau byloje nėra duomenų, kad vairuotojams būtų uždrausta įeiti į tą patalpą. Bendrovės direktorius neatsiprašė mano vyro, nors jis šito įvykio metu neteko 80 procentų darbingumo“, – „Tauragės kurjeriui“ kalbėjo V.Palekienė.

Šios nelaimingos istorijos teisminis nagrinėjimas tęsiasi jau septintus metus. Šiuo metu, pasak V.Palekienės, skirtinguose šalies teismuose nagrinėjamos net trys susijusios bylos. Moteris tikisi teisingumo ir sako, kad jos sunkiai šiuo metu sergantis vyras – taip pat. Esą kas beatsitiktų, ji kovotų toliau.

V.Palekienė „Tauragės kurjeriui“ nesutiko atskleisti ieškinio sumos, kurios reikalauja iš Tauragės autobusų parko. Esą suma nemenka, bet ne pinigai esantys šioje istorijoje svarbiausi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai