Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IATA: oro linijų bendrovių nuostoliai 2021 metais sieks 47,7 mlrd. JAV dolerių

Prognozuojama, kad oro linijų bendrovės šiais metais dėl COVID-19 pandemijos neteks 47,7 mlrd. JAV dolerių (39,7 mlrd. eurų) – gerokai daugiau, nei prognozuota anksčiau, trečiadienį pranešė Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA).
Lėktuvas
Lėktuvas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nuostoliai

Kita vertus, asociacija šiek tiek padidino pasaulinių keleivių srautų prognozę skaičiuodama, jog srautai pasieks 43 proc. iki pandemijos buvusio lygio.

Gruodį IATA prognozavo, kad vežėjų grynieji nuostoliai po mokesčių sieks 38 mlrd. JAV dolerių.

„Šiais metais finansiniai rodikliai bus prastesni ir įvairesni, nei tikėjomės prognozuodami gruodžio mėnesį, atsižvelgiant į sunkumus, kylančius kontroliuojant viruso atmainas ir lėtesnį skiepijimo tempą kai kuriuose regionuose“, – sakoma asociacijos pranešime.

Oro linijos pernai prarado daugiau nei 126 mlrd. JAV dolerių, nes COVID-19 sukelta krizė privertė įvesti karantinus, uždaryti sienas ir sustabdyti tarptautinius skrydžius.

Prognozuojama, kad Šiaurės Amerikos vežėjoms seksis geriau, nei manyta anksčiau, o atsigavus vietos rinkai nuostoliai sieks ne 11 mlrd. JAV dolerių, o perpus mažiau – 5 mlrd. JAV dolerių, teigia IATA.

Tuo tarpu atsigavimo Europoje perspektyvos pablogėjo dėl lėtesnių vakcinavimo kampanijų ir griežtesnių tarptautinių kelionių apribojimų.

Skaičiuojama, kad Europos oro linijų bendrovės praras 22 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 12 mlrd. JAV dolerių suma, įvardyta ankstesnėje prognozėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas