Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ignitis grupės“ akcininkai dėl tarpinių dividendų spręs rugsėjo pabaigoje

Valstybės kontroliuojamos energetikos grupės „Ignitis grupė” akcininikai dėl tarpinių dividendų už šių metų pirmąjį pusmetį mokėjimo spręs rugsėjo 27 dieną vyksiančiame akcininkų susirinkime.
„Ignitis grupė"
„Ignitis grupė" / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Susirinkime taip pat bus sprendžiama dėl audito įmonės išrinkimo, atnaujintos įmonių grupės atlygio politikos patvirtinimo, Audito komiteto narių atšaukimo ir naujų narių išrinkimo naujai komiteto kadencijai, Audito komiteto nuostatų patvirtinimo, naujos bendrovės įstatų redakcijos patvirtinimo, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Ignitis grupė“.

Jau skelbta, kad 73,08 proc. „Ignitis grupės“ akcijų valdanti Finansų ministerija už šių metų pirmąjį pusmetį siūlo išmokėti 43,75 mln. eurų dividendų – apie pusę už visus 2021 metus planuojamų išmokėti dividendų.

Ministeriją paraišką dėl dividendų mokėjimo pateikė vadovaudamasi Akcinių bendrovių įstatymu ir bendrovės dividendų politika, kuri numato už 2020 finansinius metus dividendams skirti 85 mln. eurų, o už kiekvienus paskesnius finansinius metus dividendams skirti ne mažiau kaip 3 proc. didesnę sumą nei išmokėta už praėjusius finansinius metus.

„Ignitis grupė” už 2020 finansinius metus dividendus taip pat mokėjo du kartus. Už praėjusių metų pirmąjį pusmetį jiems buvo skirta 42 mln. eurų, už antrąjį pusmetį – dar 43 mln. eurų.

Šių metų pirmąjį pusmetį „Ignitis grupė“ gavo 123,938 mln. eurų nekonsoliduotų pajamų (iš jų 122,32 mln. eurų sudarė dividendų pajamos) ir uždirbo 120,542 mln. eurų nekonsoliduoto grynojo pelno – atitinkamai 17,6 proc. ir 23,6 proc. daugiau nei 2020-ųjų sausio-birželio mėnesiais. Įmonės turimų pinigų ir jų ekvivalentų suma birželio pabaigoje siekė 439,747 mln. eurų.

„Ignitis grupės“ valdomos įmonių grupės konsoliduotos pajamos šiemet, palyginti su 2020 metų pirmuoju pusmečiu, padidėjo 24,9 proc. iki 738,149 mln. eurų, tačiau konsoliduotas grynasis pelnas smuko 32,1 proc. iki 48,837 mln. eurų. Bendrovės teigimu, grupės koreguotas grynasis pelnas šiemet padidėjo 42,3 proc. iki 77,7 mln. eurų.

„Ignitis grupės” akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas