Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įmonė neturėdama taršos leidimo vykdė atliekų apdorojimo veiklą

Per akciją „Atliekų vežimas“ Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnų reidai davė rezultatų. Atlikus tyrimą buvo nustatyta, kad įmonė Vilniaus mieste vykdė ūkinę veiklą be taršos leidimo už tai įmonei ir atsakingam asmeniui surašyti administracinių nusižengimų protokolai, rašoma departamento pranešime žiniasklaidai.
Įmonė, neturėdama taršos leidimo, vykdė atliekų apdorojimo veiklą
Įmonė, neturėdama taršos leidimo, vykdė atliekų apdorojimo veiklą / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė, kad įmonė UAB „Švarista“ neteisėtai vykdė surinktų ir vežamų atliekų (mišrių statybinių ir griovimo atliekų, medienos plokščių bei baldų atliekų, plastiko atliekų) pristatymą į žemės sklypą Vilniuje. UAB „Švarista“, neturėdama išduoto taršos leidimo minėtoje teritorijoje, taip pat neturėjo teisės ten ir apdoroti atvežtas atliekas.

Pagal Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2014 m. kovo 6 d. įsakymą Nr. D1-259 patvirtintų Taršos leidimų išdavimo, pakeitimo ir galiojimo panaikinimo taisyklių 6 p. bei jų apdorojimo veiklą (rūšiavimą, išrūšiuotų atliekų pridavimą atliekų tvarkytojui ir statybinių bei griovimo atliekų smulkinimą), įmonei neturint įrenginio, kuriam eksploatuoti būtų išduotas Taršos leidimas, atliekų apdorojimo veikla laikoma neteisėta.

Už šiuos pažeidimus atsakingas įmonės asmuo patrauktas administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 235 str. 4 d. (bauda iki 1700 eurų) ir 247 str. 25 d. (bauda iki 3000 eurų).

Taip pat atsakomybėn patrauktas juridinis asmuo pagal Lietuvos Respublikos aplinkos apsaugos įstatymo 55 str. 3 d. (taikoma nuobauda – nuo 5000 iki 10 000 eurų). Įmonė įpareigota atliekas priduoti atliekų tvarkytojui.

Aplinkosaugininkai primena, kad prieš pradedant vykdyti ūkinę veiklą būtina pasidomėti, kokie leidimai jai reikalingi, ir kreiptis į Aplinkos apsaugos agentūrą dėl leidimų išdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas