Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įmonių grupė „cargoGO“ atidarė atstovybę Uzbekijoje: vairuotojai noriai darbinasi lietuviškoje įmonėje

Įmonių grupė „cargoGO“ atidarė atstovybę Uzbekijoje ir tapo viena pirmųjų lietuviškų logistikos kompanijų, įsikūrusių šioje Vidurio Azijos valstybėje. Bendrovė Uzbekijoje ieško sunkvežimių vairuotojų ir įdarbina uzbekiškai kalbančius transporto vadybininkus, rašoma pranešime spaudai.
Vilkikas
Vilkikas / 123RF.com nuotr.

„Jau seniai bendradarbiaujame su vairuotojais iš trečiųjų šalių, kurie veža mūsų klientų krovinius po visą Europą. Rusijai užpuolus Ukrainą ir šios šalies darbuotojams sugrįžus ginti savo šalies, susidūrėme su vairuotojų trūkumo problema, todėl nusprendėme vairuotojų ieškoti Vidurio Azijoje ir nutarėme čia įkurti atstovybę.

Pirminei plėtrai pasirinkome Taškentą. Uzbekija – investicijoms atvira valstybė, mus priėmusi be jokių kliūčių, atstovybę įkūrėme savo jėgomis be konsulinės pagalbos“, – pasakoja Osvaldas Švitra, grupei priklausančios įmonės „cargoGO Logistics“ vykdomasis direktorius.

Naujasis padalinys užsiima vairuotojų paieška ir atranka, tvarko įdarbinamų vairuotojų dokumentus. Neseniai duris atvėrusioje atstovybėje šiuo metu dirba personalo vadybininkai ir transporto vadybininkas.

Pasak O.Švitros, netolimoje ateityje planuojama įsteigti atskirą Transporto vadybos padalinį, kuris dirbs su vairuotojais iš Uzbekijos, tad darbuotojų skaičius atstovybėje augs. Visi atstovybės darbuotojai apmokomi, supažindinami su grupės vertybėmis, padalinyje nuo pat pradžių diegiama organizacijos kultūra „Gera dirbti kartu“.

„Sprendimo vertę pajautėme iš karto. Per mėnesį atrinkti pavyksta vidutiniškai 40 vairuotojų. Atrankose dalyvauja ir daugiau, tačiau ne visi geba kalbėti rusų kalba. Kai atidarysime Transporto vadybos skyrių bus paprasčiau, nes padalinyje dirbs vietiniai darbuotojai ir su vairuotojais galėsime bendrauti uzbekų kalba.

Jiems patinka tai, kad gali atvažiuoti į įmonę, pamatyti biurą, sužinoti apie sąlygas tiesiogiai ir visa tai atlikti savo gimtąja kalba. Suteikiame maksimalią pagalbą, tvarkant migracijos dokumentus. Tad rezultatai džiugina, to ir tikėjomės imdamiesi šios plėtros“, – teigia Pranas Pernaravičius, „cargoGO Logistics“ Vairuotojų valdymo skyriaus bei atstovybės Uzbekijoje vadovas.

Atstovybės įkūrimas paspartino vairuotojų pritraukimą, tačiau darbinant juos į lietuvišką kompaniją iššūkių kyla. Nors migracijos dokumentų ruoša vyksta nesudėtingai, labai ilgai užtrunka Lietuvos vizų išdavimo procesas – eilėse tenka laukti ir pusę metų. Šiuo metu vizos suteikimo laukia 150 būsimų naujų „cargGO Logistics“ darbuotojų iš Uzbekijos.

„Mūsų įmonėje jau dirba daugiau nei 1000 vairuotojų iš 12 šalių ir aktyviai plečiamės į naujas rinkas. Didelių kultūrinių skirtumų nepajautėme, tačiau pastebėjome, kad uzbekai labai atsakingi ir pareigingi darbuotojai. Jie kalba rusų, uzbekų ir kitomis to regiono kalbomis, angliškai dažniausiai nemoka“, – pasakoja P.Pernaravičius

Dauguma vairuotojų dirbti ateina jau turėdami tolimųjų reisų vairuotojų patirties, tačiau dažniausiai jie būna važinėję po Nepriklausomų Valstybių Sandraugos šalis, todėl daug dėmesio tenka skirti mokymams ir parengimui.

„Kai kurie vairuotojai jau yra dirbę kitose Europos įmonėse, todėl jau būna susipažinę su Europos Sąjungos reikalavimais. Vairuotojų, kurie neturi patirties arba yra dirbę tik Uzbekijoje – mažuma. Vis dėlto visiems vairuotojams be išimties skiriame mokymus, o mažiau patirties turintiems vairuotojams užtikriname stažuotes su patyrusiu kolega“, – sako P.Pernaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas