Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indijos policija pareiškė kaltinimus keliems „Amazon“ padalinio šalyje vadovams

Indijos policija pareiškė kaltinimus keliems „Amazon“ padalinio šalyje vadovams, pareikšdami, kad JAV mažmeninės prekybos milžinės internetinis portalas buvo naudojamas marihuanos kontrabandai ir prekybai.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Policija Amazon

Praėjusią savaitę centrinėje Madhja Pradešo valstijoje buvo sulaikyti du 21 kilogramą marihuanos turėję vyrai, kurie pareigūnams atskleidė besinaudojantys „Amazon“ platforma narkotikui siųsti Indijoje.

Remiantis policijos pranešimu, su kuriuo sekmadienį susipažino naujienų agentūra AFP, sulaikytieji prisipažino deklaravę marihuaną kaip stevijų lapus – natūralų saldiklį.

„Amazon“ padalinio Indijoje vadovams taip pat pareikšti kaltinimai, atsižvelgiant į prieštaravimus tarp policijos tyrimo metu surinktų įrodymų ir įmonės pateiktų atsakymų, sakoma pranešime.

Nei policija, nei „Amazon“ nenurodė, kiek darbuotojų buvo apkaltinti.

„Amazon“ pareiškė tirianti atvejį ir pažadėjo visapusiškai bendradarbiauti su policija.

„Mes neleidžiame įtraukti ir prekiauti produktais, kurie yra draudžiami pagal Indijos įstatymus“, – pažymėjo bendrovės atstovas spaudas.

Indija yra labai svarbi „Amazon“ rinka, kurioje nuo 2013 metų debiuto šalyje investuota 6,5 ​​mlrd. JAV dolerių.

Pastaroji byla taps dar viena teisine problema milžinės padaliniui Indijoje, kuris kartu su „Walmart“ patronuojamąja įmone „Flipkart“ taip pat yra atsidūrę antimonopolinio tyrimo centre.

Konkurencijos priežiūros institucijos tiria abi įmones dėl įtarimų, kad kai kuriems pardavėjams buvo teikiama pirmenybė.

„Amazon“ taip pat yra pradėjusį vidinį tyrimą Indijoje, kai rugsėjį buvo gauta pranešimų, kad vienas ar keli jos darbuotojai šalyje yra susiję su vyriausybės pareigūnų papirkimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas