Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ineos“ investuos daugiau nei 2 mlrd. eurų į žaliojo vandenilio gamybą

Didžiosios Britanijos naftos chemijos produktų gamintoja „Ineos“ pirmadienį paskelbė investuosianti daugiau nei 2 mlrd. eurų (1,69 mlrd. svarų) į žaliojo vandenilio gamybą Europoje.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Investicijos

„Ineos“ investuos į gamybą be išmetamųjų teršalų, kurioje naudojama elektrolizė – procesas, kai per vandenį paleidžiama elektros srovė, – o elektros energiją tieks vėjo, saulės ar hidroelektrinės.

„Ineos“ pirmininkas, britų milijardierius Jimas Ratcliffe'as pranešime teigė, kad „Europa šaukiasi daugiau investicijų į žaliąjį vandenilį“.

Pirmadienio pranešimas „rodo bendrovės pasiryžimą atlikti pagrindinį vaidmenį šio svarbaus naujo kuro pramonėje“, – pridūrė jis.

Kai vandenilis naudojamas kurui, degdamas jis išsiskiria tik vandens garus, tuo tarpu didžioji dalis dujų susidaro kenksmingas emisijas išskiriančio proceso metu.

Įmonės ir įvairių šalių vyriausybės kreipia vis daugiau dėmesio į žaliąjį vandenilį, siekdamos sumažinti anglies dioksido išmetimą tuose ekonomikos sektoriuose, kurių energijos poreikiai labiausiai priklauso nuo iškastinio kuro.

„Ineos“ teigimu, jos investicijos į elektrolizę bus didžiausios Europoje, o per ateinantį dešimtmetį bendrovė pastatys gamyklas Norvegijoje, Vokietijoje ir Belgijoje.

Investicijos taip pat planuojamos Didžiojoje Britanijoje ir Prancūzijoje, o vandenilio padalinio būstinė bus Didžiojoje Britanijoje, pranešė grupė.

„Ineos“ valdo chemijos, naftos ir dujų pramonės įmones, taip pat užsiima dujų gavyba Šiaurės jūroje. Ji taip pat žengia į automobilių pramonę ir pradeda keturiais ratais varomo visureigio gamybą.

Grupė jau yra didžiausia Europoje elektrolizės technologijos operatorė ir, kaip teigiama jos pranešime, turi „didelę patirtį“ vandenilio laikymo ir tvarkymo srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas