Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Infobalt“ – „ITS Nationals“ narė: dėmesį skirs išmaniojo transporto sprendimams

Lietuvos informacijos ir ryšių technologijų (IRT) asociacija „Infobalt“ tapo Nacionalinių išmaniojo transporto sistemų asociacijų tinklo „ITS Nationals“ nare. „Infobalt“ numato skirti daugiau dėmesio šalies išmaniojo transporto sprendimams ir transporto sektoriaus skaitmeninimui. Tai leis prisidėti prie saugumo, efektyvumo didinimo ir taršos mažinimo, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Asociatyvi nuotr.
„Infobalt“ tapo Nacionalinių išmaniojo transporto sistemų asociacijų tinklo „ITS Nationals“ nare. / 123RF.com nuotr.

„Tapus „ITS Nationals“ nariais mums atsiveria naujos bendradarbiavimo galimybės su tarptautiniais partneriais bei keistis patirtimi. Mes ir patys turime ką parodyti ir pasiūlyti partneriams, o taip pat planuojame į Lietuvą atvesti ir vertingos patirties iš kitų šalių. Tarp pagrindinių bendradarbiavimo krypčių – transporto skaitmeninimas, savavaldžių automobilių ir jų infrastruktūros vystymas, o taip pat skaitmeninimo standartizavimas“, – teigia „Infobalt“ Išmaniųjų transporto sistemų vadovas Egidijus Skrodenis.

„Infobalt“ šiuo metu yra vienintelė šalies asociacija prisijungusi prie „ITS Nationals“, kuri yra viena didžiausių išmaniojo transporto asociacijų Europoje.

Europos Komisija išmaniąsias transporto sistemas mato kaip esmines saugumą keliuose, augančias grūsčių bei taršos problemas spręsti padėsiančias priemones.

Anot E.Skrodenio, didesnė transporto sektoriaus skaitmenizacija ne tik sudarytų prielaidas transporto stebėjimui ir valdymui realiu laiku, didintų efektyvumą ir patogumą, bet sudarytų sąlygas plėtoti naujus verslo modelius, skaitmenines paslaugas.

„Kadangi transportas kerta valstybių sienas, labai svarbus yra tarpvalstybinių standartų kūrimas, kuriame „Infobalt“ planuotų dalyvauti, nes mes jau turime patirtį, pavyzdžiui, vystant elektroninio važtaraščio (e-CMR) projektą“, – pabrėžia „Infobalt“ Išmaniųjų transporto sistemų vadovas E.Skrodenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas