Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

INVL į miškus investavęs fondas baigė veiklą

Turto valdymo bendrovė „INVL Asset Management“ uždarė pirmąjį į miškus investavusį valdomą fondą „INVL Baltijos miškų fondas I“, uždirbusį investuotojams 27,3 proc. vidutinę metinę grąžą.
Miškas
Miškas / 123RF.com nuotr.

Šią savaitę Lietuvos banko valdyba pritarė uždarojo tipo informuotiesiems investuotojams skirto investicinio fondo „INVL Alternative Assets Umbrella Fund“ taisyklių pakeitimams ir „INVL Baltijos miškų fondo I“ uždarymui, pranešė bendrovė.

„INVL Baltijos miškų fondo I“ valdytoja Sigita Bizulienė teigė, jog fondas baigė veiklą pardavus miškus valdančių bendrovių akcijas ir išpirkus likusius šio fondo investicinius vienetus.

„Fondas buvo pritraukęs 97 investuotojus, o per visą savo veiklos istoriją investuotojams išmokėjo 24,87 mln. eurų ir kasmet vidutiniškai jiems uždirbo po 27,3 proc. grąžą, kuri buvo gerokai didesnė nei fondo siekta 8 proc. vidutinė metinė grąža“, – pranešime teigė S.Bizulienė.

2017 metais įkurtas fondas investavo į Lietuvos miškus, jis iš viso valdė daugiau kaip 5,6 tūkst. ha miško. Pirmasis fondo portfelio pardavimo sandoris buvo 2019 metų pabaigoje, kai parduota apie 4,29 tūkst. ha miško. 2021 metų gruodį fondas pardavė apie 1,34 tūkst. ha turimo ploto.

Investicijų į miškus veiklą toliau tęsia daugiau kaip prieš metus įkurtas „INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II“ , kuris šiuo metu iš investuotojų yra pritraukęs 58,4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas