Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inžinerines paslaugas teikiantis „Iremas“ investuos į plėtrą: prioritetas – užsienio rinkos

Koncernui „Achemos grupė“ priklausanti, inžinerines paslaugas teikianti UAB „Iremas“ šiemet planuoja iki milijono eurų siekiančias investicijas. Tarp didžiausių įmonės prioritetų išlieka veiklos efektyvumo didinimas, plėtra užsienio rinkose, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Iremas“ investuos į plėtrą
„Iremas“ investuos į plėtrą / „Achemos grupės“ nuotr.

„Šiais metais į plėtrą ir bazių atnaujinimą numatome investuoti iki milijono eurų. Planuojame įsigyti naujus CNC apdirbimo centrus. Tai leis dirbti su didesnių gabaritų gaminiais. Taip norime stiprinti šią veiklos sritį. Numatome atnaujinti gamybinę bazę, vykdome vidinius pokyčius, kad galėtume dirbti efektyviau“, – pasakojo įmonės vadovas Edmundas Damaševičius.

Efektyvesnis darbas, anot įmonės vadovo, praeitais metais leido išlaikyti panašų pajamų lygį, kaip ir 2019 metais, tačiau pelningumą augino 30 proc.

„Viena iš prioritetinių krypčių išlieka eksportas. Pastaraisiais metais vykdėme gamybos ir paslaugų plėtrą, nukreiptą į eksportą, naujas rinkas. Per tris metus eksporto paslaugos augo 40 proc.“, – kalbėjo E.Damaševičius.

Pasak įmonės vadovo, pandemijos įtaka vis dar jaučiama dėl apriboto keliavimo tarp šalių, pastebimas partnerių investicijų sulėtėjimas.

„COVID-19 situacija kardinalių pokyčių neatnešė. Gal kiek mažiau gauname užklausų iš naujų ir esamų užsakovų. Tokiu neapibrėžtu metu užsakovai prieš priimdami sprendimus viską atidžiau pasveria. Jaučiasi, kad įmonės pristabdžiusios savo investicijas, jas perkelia vėlesniam laikotarpiui. Pandemijos situacija skirtingose šalyse yra nevienoda, tad bent kol kas yra apribotas darbo jėgos judėjimas naujiems projektams užsienyje“, – teigė E.Damaševičius.

Įmonės vadovas pridūrė, kad dėl pandemijos tenka patirti papildomas išlaidas personalo testavimams, darbuotojų saviizoliacijai dirbant užsienio šalyse. Pandemija taip pat apsunkina naujų kontaktų užmezgimą.

„Dėl pandemijos daug pramonės sektoriaus verslo parodų ir susitikimų perkelta į virtualią erdvę. Tai naujas iššūkis, prie kurio turime prisiderinti. Tampa sudėtingiau užmegzti naujas pažintis, susirasti naujų partnerių ir užsakovų“, – kalbėjo įmonės vadovas.

UAB „Iremas“ yra viena didžiausių inžinerines paslaugas teikiančių bendrovių Lietuvoje. Įmonėje dirba beveik 600 darbuotojų, jos padaliniai išsidėstę Jonavoje, Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas